1 Φεβρουαρίου 2021

Ήταν όλοι τους Άγιοι ;

Με τη φράση Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού... αρχίζει την εξιστόρηση της επίγειας παρουσίας του Ιησού Χριστού το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, το πρώτο από τα τέσσερα ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης . Η Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού αποτελεί ένα γενεαλογικό κατάλογο προγόνων που ξεκινάει από τον Αβραάμ, φθάνει στον βασιλέα Δαβίδ απ΄ όπου και καταλήγει στον μνήστορα Ιωσήφ, κατά την μόνιμη φράση "ο μεν εγέννησε τον δε" (κατά την έννοια ο άνδρας γεννά και η γυναίκα τίκτει). Έτσι αναφέρονται τα ονόματα: Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Ιούδας, Φαρές, Εσρώμ, Αράμ, Αμιναδάβ, Ναασσών, Σαλμών, Βοόζ, Ωβήδ, Ιεσσαί, Δαβίδ -Σολομών, Ροβοάμ, Αβιά, Ασά, Ιωσαφάτ, Ιωράμ, Οζίας, Ιωθάμ, Άχαζ, Εζεκίας, Μανασσής, Αμών, Ιωσίας, [Ιωακείμ] -Ιεχονίας, Σαλαθιήλ, Ζοροβάβελ, Αβιούδ, Ελιακείμ, Αζώρ, Σαδώκ, Αχείμ, Ελιούδ, Ελεάζαρ, Ματθάν, Ιακώβ και Ιωσήφ τον μνήστορα της Παναγίας, καταλήγοντας, από την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς, ο λεγόμενος Χριστός.
Kαι εν κατακλείδι όπως μας πληροφορεί η Βικιπαίδειαm όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στη Βίβλο γενέσεως Ιησού Χριστού έχουν ανακηρυχθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία ΆΓΙΟΙ η μνήμη των οποίων εορτάζεται συλλογικά την Κυριακή των Προπατόρων

Αντιπαρέρχοντας γενικά τις διαφορές στην Γενεαλογία του Ιησού που απαντιούνται στις αναφορές των ευαγγελίων, και αφήνοντας τις κατά μέρος για τους διαπρεπείς θεολόγους, μαζί με τις γενεές δεκατέσσερις που ανταλλάσσουν εκατέρωθεν δια των ιερών διαπληκτισμών των. Εστιάζω στο ότι συλλήβδην όλα τα αρχαία πρόσωπα που αναφέρονται έχουν ανακηρυχθεί από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Άγιοι, ( ΌΛΟΙ τους ; σκούπα !)  

Απολύτως δικαιολογημένο θα πει κανείς όσον αναφορά στα λαμπερά βιβλικά Brand name που βλέπουμε να συνυπάρχουν αρμονικά ανάμεσα σε αγιοποιημένους μεν πλην παντελώς άσημους προπατορικούς "μαϊντανούς". 

Πραγματικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως μερικοί ξεχωριστοί εβραίοι βασιλικοί προπάτορες, σε σημείο που να μας εκπλήσσει το πόσο άξιοι τωόντι είναι για να διακρίνονται με την Αγιοσύνη τους. Ας δούμε (απλός κάνοντας κλικ στην εικώνα) τι κρύβεται πίσω από το λιτό φωτοστέφανο για μερικούς εξέχοντες διακεκριμένους Εβραίους που τιμά ως Αγίους η Ελληνορθόδοξη εκκλησία 

Ήταν όντος όλοι τους Άγιοι ;

Ροβοάμ


Αβιά

Ιωαράμ

Οζίας


Αχάζ

 Μανασσή

Αμών

ΠΗΓΗ
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82_%CE%99%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D

Ιεροβοάμ Α΄ - Ροβοάμ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%AC%CE%BC_%CE%91%CE%84

Ροβοάμ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%AC%CE%BC

Αβιά https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B2%CE%B9%CE%AC

Ιωράμ 
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BC_(%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CF%89%CF%83%CE%B1%CF%86%CE%AC%CF%84)

Οζίας  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B6%CE%AF%CE%B1%CF%82

Άχαζ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF%87%CE%B1%CE%B6

Μανασσή https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%AE%CF%82_(%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%82)

Αμών  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%8E%CE%BD


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως