30 Σεπτεμβρίου 2016

Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας– Kavousi Mountain Running

Σε τοπία που κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα διεξάγεται ο αγώνας των 21 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±1300 μ. 60% μονοπάτι) ο αγώνας των 6 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±320 μ. 50% μονοπάτι).

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου Ιεράπετρας και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης. 
Ο ορεινός αγώνας έχει αναβαθμιστεί στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ως εξής:
i) Αφαιρέθηκε μεγάλο τμήμα των χωματόδρομων και αυξήθηκε το ποσοστό κάλυψης σε μονοπάτια μέσα από απαράμιλλης ομορφιάς περάσματα και τοπία.
ii) Έγινε καθαρισμός σε όλο των δίκτυο των μονοπατιών, απομακρύνθηκαν πέτρες, ξύλα , θάμνοι κτλ έτσι ώστε όσο το δυνατόν να μην παρεμποδίζεται ο αθλητής-τρια από αυτά και να κινείται ανεμπόδιστα κατα την διάρκεια του αγώνα.
iii) Επίσης έγινε χάραξη της διαδρομής με τέτοιο τρόπο ώστε να διασχίσει – εκτός από το επιβλητικό φαράγγι του Μέσονα -, ρεματιές με πλατάνια και φυσικά το μοναδικό δάσος της Θρυπτής, καθώς και εγκαταλειμμένους οικισμούς όπως το Δρακαλεύρι , Πάνω και Κάτω Μυλωνιά κτλ.
Είναι ένας δυνατός αγώνας βουνού που τα περιλαμβάνει όλα, από εναλλαγές τοπίου, φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας πεδίου (φυσικού τερέν) μέχρι μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος ή με θέα «πιάτο» το Κρητικό πέλαγος και το κόλπο του Μεραμπέλου. Πράσινο, θάλλασα και άγρια φύση εναλλάσονται με τρελούς ρυθμούς καθόλη τη διάρκεια τη διαδρομής, με εικόνες που κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα!
Όλοι οι λάτρεις του αθλήματος και της φύσης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν άλλη μια μοναδική εμπειρία στα πανέμορφα τοπία του Καβουσίου σε πανάρχαια μονοπάτια , την Αρχαία Ελιά (3000 Π.Χ. ), των βουνών και δασών της Θρυπτής τα οποία είναι και ενταγμένα στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστασίας Natura 2000.
Ο αγώνας πληροί τα κριτήρια του Olympus Marathon με 60 % μονοπάτι, δείκτη ανάβασης 61 και ποσοστό ασφάλτου λιγότερο από 7%. Ο αθλητής που συμμετέχει παίρνει πόντους που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για την αξιολόγηση και την συμμετοχή του στον Olympus Marathon .
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται:
1) Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος (trailrunning) 21 χλμ (ώρα εκκίνησης 09:00)
2) Μικρός Αγώνας ορεινού τρεξίματος (trailrunning) περίπου 6 χλμ (ώρα εκκίνησης 09:00)
3) Αγώνας 1000 μέτρων για μαθητές-τριες Δημοτικού (ώρα εκκίνησης 09:30)
ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως