30 Ιανουαρίου 2024

Εσαεί προς το μέλλον

Αξίζει να αποθησαυριστούν οι πλέων από τις πολύτιμες των λέξεων, από όλες τις περγαμηνές του κόσμου, ώστε να εκθειαστεί με ορισμούς αντάξιους να αρμόζουν, στο γεγονός της μεγαλειώδους εποποιίας του ρου της ύπαρξης.
Κι αυτό, ενώ ακόμα καλά καλά δεν καταφέρνουμε να αντιληφθούμε τα "περιορισμένα" γεγονότα μιας ελάχιστης χούφτας άμμου, ενώ κυλά από την κλεψύδρα της ιστορίας, κατά την διάρκεια της οποίας υφίσταται χρονικά η συμβατή μας ύπαρξη. Μας έχει όμως δοθεί μια μοναδική ‘’χάρη’’ η εκπληκτική δυνατότητα απόκτησης γνώσης, ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε μια πιο ευκρινή εικόνα από το δυσδιάκριτο κάδρο της μακράς εξελικτικής διεργασίας της ζωής, ακόμη κι από τα πιο πρώιμα στάδια που προϋπάρξαμε προάνθρωποι.
Μόνο ο ανθρώπινος νους, μπροστά στο ΔΕΟΣ απείρων ήλιων μπορεί να συλλάβει την ιδέα των αναρίθμητων κόσμων του αχωρήτου σύμπαντος.
Όποιος μπορεί κι αναλογίζεται με ρίγος ετούτες τις ασύλληπτες τάξεις μεγέθους, μπορεί να κατανοήσει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι πρόκειται για πρόσκληση σε ένα διαρκές ταξίδι προς τους ανοιχτούς κοσμικούς ορίζοντες.
Είδαμε την δραματική διαδικασία ανθρωποποίησης, κατά την διάρκεια της εξελικτικής διαμόρφωσης των ειδών.
Βλέπουμε ξεκάθαρα το πεπρωμένο της ανθρωπότητας να οδηγεί νομοτελειακά σε ένα ολοένα καλύτερο αύριο, το οποίο εκρέει σε ένα όλο και λαμπρότερο μέλλον.
Διαφαίνεται ότι ο δρόμος προς την κορύφωση της εσαεί εξελικτικής ευημερίας επαφίεται στο διηνεκές μέλλων.
Εκατομμύρια χρόνια καθ' οδόν προς την ολοκλήρωση του ιδεατού σχηματισμού του ανθρώπινου είδους, η ανθρωπότητα οδεύει με όραμα την εκπλήρωση του πεπρωμένου της.
Απ' όσους τυχών σκοτεινούς μεσαίωνες και καταστροφικές περιόδους βάρβαρων εποχών, ίσως επιφυλάσσει να διανυθούν ακόμα, κατά το εξελικτικό πέρασμα σε αυτό το αέναο ταξίδι της πορείας του ανθρώπου, προς το αιώνιο μέλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως