6 Σεπτεμβρίου 2023

Ταξίδι με εισιτήριο για τον παράδεισο

Εν Ψυχρό δολοφονία διέπραξαν εντελώς αδικαιολόγητα σε αργοπορημένο επιβάτη οι υπεύθυνοι που εκτελούσαν την υπηρεσία τους στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group την στιγμή του απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά προς Ηράκλειο. Ούτε την κοινή γνώμη νομίζω ότι εκπροσωπώ ούτε λαϊκό δικαστήριο πίσω από τις γραμμές αυτού του μπλοκ στήνω.  Θέλω μονάχα να εκφράσω τον βαθύ αποτροπιασμό μου όχι μόνον για το πόσο εύκολα, αλλά και για το πόσο άδικα μπορεί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, από καταστάσεις που προξενούνται από συμπεριφορές και νοοτροπίες που απαξιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.
Όπως αυτό το συγκλονιστικό γεγονός που όπως μπορούμε να δούμε χάρις στο βίντεο, όλοι αντιλαμβανόμαστε τι εκτυλίσσεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Βλέπουμε ξεκάθαρα δηλαδή ότι ένας Επιβάτης που την τελευταία στιγμή προλαβαίνει τον απόπλου καθώς πατάει γερός και υγιείς με ασφάλεια επάνω στο πλοίο.
Αντί να σπεύσουν να τον προστατεύσουν όπως είχαν καθήκον
αντί να τον βοηθήσουν όπως όφειλαν
αντί να τον εξυπηρετήσουν όπως θα έπρεπε
τον πέταξαν σαν σκυλί* πάνω από το καράβι στα σκοτεινά νερά του λιμανιού να τον αλέσει η προπέλα.
Οτιδήποτε άλλο κι αν είχαν πράξει εκτός από το να τον πετάξουν βίαια εκτός πλοίου ο Άνθρωπος θα ήταν εν ζωή.
Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο τραγικό γεγονός αισθάνομαι την υποχρέωση να αποδώσω συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Αντώνη Καργίωτη, συναισθανόμενος ότι σε μια τυχαία αποστροφή της ανθρώπινης καθημερινότητας είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε ασυνήδειτα τομάρια.
Ο αδιανόητος λόγος που διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια, όσο εκτός άλλων και ο τρόπος που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί κάτω από το αδιάφορο σφύριγμα των φουγάρων, αλλά προπάντων ο ψυχρός τρόπος που εγκαταλείφθηκε αβοήθητο το θύμα σαν να μην συνέβη τίποτα, όλα αυτά δικαίως προκάλεσαν έντονα το περί δικαίου αίσθημα.
Το περιστατικό της αναίτιας εγκληματικής ενέργεια είναι τόσο σοκαριστικό που εκτός από την παραδειγματική τιμωρία που αναμένεται να αποδώσει η δικαιοσύνη, απαιτείται κι από την περιφέρεια Κρήτης να εφαρμόσει τα δέοντα για να αποκλείσει το πλοίο Blue Horizon από όλες τις αποστολές όλων των ομάδων της Κρήτης που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά. Ωστόσο κι όλοι οι Κρήτες αλλά κι όσοι ταξιδιώτες από ενσυναίσθηση και σεβασμό προς τον εαυτό τους οφείλουν να το αποκλείσουν από επιλογή για μελλοντικά ταξίδια γυρνώντας του την πλάτη, έως την οριστική απομάκρυνση του συγκεκριμένου βαποριού από την γραμμή.

* Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα αναλάμβαναν δράση τα δίκτυα των επιφορτισμένων ΜΚΟ και οι δράστες θα είχαν ήδη "λιθοβοληθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως