29 Μαρτίου 2022

Εκ των υστέρων.

Όσο μακρύτερη είναι η περίοδος που διαρκεί η ειρήνη, τόσο περισσότερο δυνατό γίνεται το ενδεχόμενο να εκραγεί κάποια ανεξέλεγκτη σύρραξη.
Με δεδομένο ότι η εποχή της ευλογημένης ειρήνης που ζούμε κρατάει επί μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο, φαντάζει όλο και πιο πιθανό.
Το παιχνίδι στον κοντινό μας γεωπολιτικό ορίζοντα ολοένα χοντραίνει, τα διάφορα έμμισθα πιόνια ακόμα και τα πιο ασήμαντα έχουν ενεργοποιηθεί, διαδραματίζοντας λίγο πολύ το κάθε ένα από τις θέσεις τους το προκαθορισμένο ρόλο που έχει αναλάβει…


(Με αυτές ακριβώς τις σημειώσεις, ξεκινούσα προ ολίγου καιρού να αποτυπώνω κάποιες από τις διάφορες σκόρπιες και ακατέργαστες σκέψεις από τους προβληματισμούς που κατά καιρούς  με διακατέχουν.)
Οι οποίες καμία σχέση δεν είχαν με τα τραγικά γεγονότα που πρόεκυψαν και εξακολουθούν να εξελίσσονται στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ταχεία έκβαση των γεγονότων, φέρνοντας μας κατά μέτωπο με τα φρικτά αποτελέσματα των επιπτώσεων της απτής πραγματικότητας ενός σκληρού πολέμου.
Όχι μόνο με αιφνιδίασε, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει, προσπέρασε την σφαίρα των φανταστικών καταστάσεων που στατικά προσπαθούσα να περιγράψω στο εν λόγο κειμενάκι μου. Εφόσον λοιπών τα γεγονότα με πρόλαβαν, ''παγώνοντας'' κάθε περαιτέρω ''συγγραφική'' διαδικασία, είναι απαραίτητο να δοθούν μερικές επεξηγήσεις. Εν πάση περιπτώσει, στο βάθος του σκεπτικού μου, περιέχονταν η μαγιά που καθώς φούσκωνε σαν ''λογοτεχνικό'' προζύμι προοριζόταν να ξετυλιχτεί γύρω από την δράση των ''υποτιθέμενων'' οργανωμένων ομάδων εντεταλμένων να δρουν ως τρολ διασπείροντας την προπαγάνδα τους.
Κάτι που τότε με προβλημάτιζε, καθώς είχα επισημάνει "πολλούς'' να καταφέρονται συστηματικά με τα σχόλια τους ενάντια σε ότι άρθρο αναφέρονταν στην ελληνική γλώσσα.! Οτιδήποτε όμως επί τούτου είναι πλέων περιττό να συνεχίζω να αναφέρω.
Ω ποια ματαιοπονία.!
Εδώ οφείλω να παραδεχθώ πρώτα στον εαυτό μου, πόσο λάθος εκ των πραγμάτων αποδείχτηκα, αφού ως παντελώς αδαείς πλανήθηκα, εστιάζοντας στο δέντρο ενώ μου διέφευγε το δάσος. Καθώς όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ''τούτοι'' ότι ζημιά είναι να κάνουν θα την κάνουν, άλλα ουδέν μέτρο σύγκρισης υπάρχει ως προς το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκληθεί υπό τις πολυσύνθετες δυναμικές καταστάσεις που επικρατούν στον ευφυή ''σύγχρονο'' κόσμο μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως