22 Αυγούστου 2021

Γενική είσοδος δρχ. 30*

Η απόφαση της επιβολής εισιτηρίου στον Όλυμπο, εφόσον πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση ίσως δεν πρόκειται για μείζων θέμα. Αν και πολύ φοβάμαι πως οι περισσότεροι πλέων αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για την αρχή μιας ακόμη σειράς φοροεισπρακτικής εφαρμογής, μέσω της επιβολής εισιτήριων στα βουνά μας, στις παράλιες μας, κλπ. Το θέμα λοιπών προκύπτει στην βάση της λογικής κάθε είδους επιβολής οικονομικών επιβαρύνσεων (τέλη , φόροι ,εισφορές, κλπ) στους είδη κατά πολύ επιβαρυμένους φορολογικά πολίτες. Αναρωτιέμαι κατά πόσο και γιατί, πρέπει να θεωρείτε βέλτιστη πρακτική, η επιβολή αντιτίμου για μια οικογενειακή επίσκεψη σε κάποιον δρυμό.; Ειδικά όταν πρόκειται για έναν λαό φτωχοποιημένο, κυριολεκτικά καμένο, εν μέρει και από τις συνεχείς οικονομικές επιβαρύνσεις που υποβάλλεται επί παντός αγαθού. Αναρωτιέμαι ακόμη το πόσο χρήσιμο εργαλείο μπορεί να είναι η επιβολή εισιτηρίου σε έναν φυσικό δρυμό, σε μια χώρα που κάθε χρόνο οι πολίτες τις, και όχι μόνο, παρακολουθούν με λύπη τα δάση της, καθώς παραδίνονται το ένα μετά το άλλο στις φλόγες, ουσιαστικά να κατακαίγονται απροστάτευτα από άκρη σε άκρη. Αλίμονο βέβαια εάν διανοηθώ ότι θα μπορούσε να λείψει από τους υποστηρικτές τέτοιων βέλτιστων πρακτικών η απαραίτητη επιχειρηματολογία, ο αφοπλιστικός αντίλογος, καθώς και η απαράβατη διαβεβαίωση ότι από τούδε και στο εξής όλα θα βαίνουν καλώς. Πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά, για το εάν στην βάση της ίδιας βελτιστήτιδας αλλά τώρα σαφώς περισσότερο βέλτιστης, θα μπορούσε να υποστηριχτεί και η πρόταση ,ώστε να εφαρμοστεί εισιτήριο στον Έβρο, δια παν εισερχόμενο, χωρίς εξαιρέσεις δηλαδή (γενική είσοδος Ευρώ 30 ). Περιμένοντας τις προτάσεις σας, και κάποιο μικρό ποσοστό επί τις % για τούτη την φαεινή ιδέα. Επί τι ευκαιρία ,εδώ θέλω να εκφράσω τα χρόνια συναισθηματικά μου τραύματα** από την επιβολή εισιτηρίου στον θρυλικό ανταρτότοπο, του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, γιατί με κάνει να νοιώθω ξένος στον τόπο μου, αφού για να τον διασχίσεις πλέων πρέπει να καταβάλεις χαράτσι.

*Για να προσεγγίσω κάπως στον πεσιμισμό του Καρυωτάκη.
**Το θέμα μου είναι καθαρά συναισθηματικό, κατανοώ απόλυτα και φυσικά συμφωνώ, για ότι αφορά την ασφάλεια τις υποδομές και την προστασία αυτού του μοναδικού φυσικού τοπίου.

ΠΗΓΗ Φώτο

https://www.protothema.gr/world/article/1153904/oi-ekpliktikes-eikones-pou-suglonisan-tous-krites-tou-muse-photography-awards/#Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως