8 Σεπτεμβρίου 2024

Ιδιωτική ιδιοκτησία δημόσιας περιουσίας!


Επανέρχομαι με  ένα από τα πολλά ''γραφικά'' που εξακολουθούν να συμβαίνουν ακόμα σ΄ αυτόν τον έρμο τόπο, που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν ποτέ. Ενδεικτικό η καταφανής καταπάτηση, ''προστατευόμενης'' ζώνης παρά τον χαρακτηρισμό της περιοχής με διατάξεις εγκυκλίους κλπ ως βιότοπου, καθώς εκτός από αιγιαλό μιλάμε για τις εκβολές ποταμού, σημαντικό χώρο ανάπαυσης για τα αποδημητικά πουλιά.

Διεργασία καταπάτησης που όπως έχουν παρατηρήσει οι επισκέπτες του μικρού Δέλτα, εξελίσσεται από καιρό, καθώς χρόνο με τον χρόνο τα σημάδια από διάφορες εργασίες προμήνυαν την πρόθεση οικειοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής. Έτσι η αυστηρά οριοθετημένη με συρμάτινη περίφραξη με κάμερες παρακολούθησης !και βαρύγδουπους τίτλους προστατευόμενη περιοχή, με χρήματα από κοινοτικά κονδύλια, σταδιακά μετατράπηκε σε «ξέφραγο αμπέλι» ως αλάνα από μπάζα και αργότερα ως χώρος στάθμευσης, ώσπου τελικά φτάσαμε στην ταμπέλα που αποσαφηνίζει ‘’δημόσια ’’ ότι πρόκειται για ιδιωτική ιδιοκτησία. Εντωμεταξύ στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των αρμοδίων υπηρεσιών! φαίνεται να κυριαρχεί ένα εκκωφαντικό «κλάιν μάιν». Σα να φτάνουν στα αυτιά μου «ειρήσθω εν παρόδω» τα λόγια των εγχώριων αρχοντοχωριαταράδων μιμητών της ατάκας του «είναι η οικονομία ανόητε» καθώς κι εδώ είναι ξεκάθαρο ότι το οικόπεδο προορίζεται για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων.
Άλλωστε στην εποχή που ο σεβασμός απέναντι σε οτιδήποτε και προπάντων στην φύση! είναι άγνωστη έννοια, στον χώρο της ανοησίας, σχόλια αυτού του τύπου, θεωρούνται δείκτης ιδιαίτερης ευφυΐας, ώστε σε κάθε αντιπαράθεση, ο κάθε ιδιοφυής κομματάρχης οφειλή υποχρεωτικά να αποκαλεί τους συνομιλητές του ανόητους, anyway που λένε και στο χωρίο μου.
Στο διά ταύτα. τώρα όπως φαίνεται στον χάρτη του ιστότοπου NatureBank - Βιότοπος CORINE - Πηγή και ποτάμι Αλμυρού, Γάζι, αλλά και στον Χάρτη Καθορισμένου Αιγιαλού όπως και στο ΚΑΖ «ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ – ΚΕΡΗΣ»
 

(Παρατήρηση)
Η απόσταση της μιας πινακίδας από την άλλη όπως διακρίνονται στην πρώτη φότο δεν ξεπερνά σ' ευθεία γραμμή τα 50


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως