2 Ιουλίου 2024

Από τις μπότες στα bots

Γενικά θα με χαρακτήριζα ως έναν σποραδικά ενεργό αποψιούχο, γιατί ναι μεν μπορεί να ανήκω στην μεγάλη αυτή πλειοψηφική μερίδα των συμπολιτών μας που όχι μόνον διαθέτουν αλλά δεν σταματούν στιγμή να εκφέρουν άποψη επί του γνωστού μας «παντός επιστητού».
Έτσι κι εγώ ακολουθώντας την τοιαύτη ψυχωφελή πρακτική, στην αρχή δειλά η αλήθεια, όμως σταδιακά το εξέλιξα το άθλημα τόσο ώστε από καιρούς τώρα να μου έχει γίνει συνήθεια να αποθέτω διάφορα κειμενάκια που σκαρώνω πρόχειρα, μαζί αναγκαστικά και τις όποιες απόψεις μου οι οποίες έκτοτε διαβιούν εκτεθειμένες σε αυτήν την σχεδόν ερημική γωνιά του διαδικτύου.
Κι είναι πράγματι όπως το λέω ερημική, εφόσον σε καθημερινή βάση δεν "δέχομαι" παραπάνω από ελάχιστα κλικ, κι αυτά ως φαίνεται όλως τυχαίως, από κάποιους "φιλοπερίεργους" επισκέπτες που τυγχάνει να σκοντάψουν σε κάποια ανάρτηση κι αυτό μάλιστα τείνει να συμβαίνει τις "καλές εποχές".
Υπό αυτές τις συνθήκες, κάπως είχα ξεγνοιάσει από τις πολλές σκοτούρες και ειδικά τις υποχρεώσεις που όπως υποθέτω θα μπορούσε να επιφέρει ένας μεγάλος συνωστισμός (βλέπε Σμύρνη) .
Ξάφνου, ξαφνικά κι αναπάντεχα όπως τα λένε οι πολυλογάδες, να σου και βλέπω τους δείκτες επισκεψιμότητας του παρών ιστολόγιου να έχουν εκτιναχτεί στα ύψη, πρωτοφανές γεγονός!
Μάλιστα ούτε τότε που για δοκιμή προσπαθώντας να διαπιστώσω αν όντος υπάρχω ως ψηφιακή παρουσία στο διαδικτυακό στερέωμα, ανέβαζα κάποια καλλιτεχνικά ενσταντανέ καλλίγραμμων υπάρξεων, σόφτ μεν γυμνά δε, αλλά ούτε καν τότε ακόμη τα αποτελέσματα επισκεψιμότητας δεν διανοήθηκαν να πλησιάσουν τόσο υψηλά στατιστικά.
Τι έχει γίνει λοιπόν χάλασε το κοντέρ της google; η μήπως ανακαλύφθηκε ξαφνικά η αξία του συγγραφικού ταλέντου μου; μα δεν θα μπορούσε γιατί κάτι τέτοιο απλώς δεν υφίσταται, εξάλλου η εκτίναξη της δημοφιλίας δεν κράτησε παρά μονάχα μια μέρα, έπειτα οι ''επισκέψεις'' επανήλθαν στα συνήθη μηδενικά επίπεδα, τσάμπα χάρηκα δηλαδή.
Αλλά τι είναι αυτό που πραγματικά συνέβη ; σύντομα συνειδητοποίησα ότι η αιτία ήταν κάποια από τις πρόσφατες αναρτήσεις μου, από τις πρώτες σχετικά με το παλαιστινιακό, καθώς φαίνεται θα υπέπεσα στα "ραντάρ" κάποιου καλοπροαίρετου φιλικού κι αγαθού bots που αμέσως έκανε φύλο και φτερό τις αναρτήσεις του μπλόγκ.
Υποθέτω ότι θα πρόκειται για κάποια από αυτές τις «Εφαρμογές που παρακολουθούν και καθοδηγούν τον δημόσιο διάλογο με σκοπό να διασφαλίζουν ώστε να μην γίνει ένα μόνιμο πεδίο αδιάκριτου και επιθετικού αντιαραβισμού».
Δεν αντιλέγω υποστηρίζοντας ότι πέφτω από τα σύννεφα, καθώς δεν πρόκειται για κάτι το πρωτοφανές , αντιθέτως από ανέκαθεν η κύρια μέριμνα των κατακτητών ήταν να φροντίζουν ώστε να καταστέλλονται πριν καν εκδηλωθούν όλες οι φωνές διαμαρτυρίας.
Μόνο οι μέθοδοι αλλάζουν με την πάροδο χρόνου και την εξέλιξη των μέσων, πριν ενδεικνυόταν να σε πατάνε στο πρόσωπο με την μπότα, τώρα την φίμωση την αναλαμβάνει κάποιο bots.
Θεμιτές βεβαίως πρακτικές, κοινές ιδιαίτερα στα κράτη δικαίου που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από την παγκόσμια κοινή γνώμη των πολιτών του "ελεύθερου" κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως