17 Ιουνίου 2024

Εκτυφλωτισμός, η αλλιώς, πλάκωσε σκότος και βγήκα.

Επιμένω, αν κι εκ των υστέρων πια, πάνω στο ζήτημα, γιατί καλός η κακός, την περίοδο της πανδημίας καταπατήθηκαν δικαιώματα.
Κι αν τώρα αυτό που απασχολεί περισσότερο όλους εμάς τους κοινούς θνητούς, είναι μην τυχόν και πέσει κανένα πυραυλάκι στο κεφάλι μας, πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε πλήρης ημερών τον αβίωτο βίο μας.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ειδησεογραφία εξακολουθεί να επαναφέρει το θέμα του κορονοϊού στην επικαιρότητα καθώς πολλά από τα ερωτήματα φαίνεται να εκκρεμούν αναπάντητα.
Οπωσδήποτε γι αυτό το πρόχειρο κατεβατό συνέβαλε και το γεγονός ότι τελικά αποδείχθηκα ανεπίδεκτος mathesis,παρά την ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια των λαμπρών μελών της επιστημονικής κοινότητας που προς τιμήν τους η αλήθεια , καταδέχθησαν να μοιράσουν το φως της γνώσης μες στο σκοτίδι της άγνοιας.
Παρότι η τοποθέτηση μου σε γενικές γραμμές περιορίζεται σε παραπομπές άρθρων που δημοσιεύονται στον τύπο, θέλω πρωτίστως να πω ότι θεωρώ μείζον ζήτημα την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατί στερεί το θεμελιώδες δικαίωμα της επιλογής, κατά την προσωπική κρίση του κάθε ατόμου, κι όποιος σκεπτικισμός εκφράζονταν από μέρος της κοινωνίας, δεν θα έπρεπε να δαιμονοποιείται, ειδικά όταν παρουσιάζονταν μελέτες που έδειχναν ότι τελικά «η πραγματική μέση θνητότητα της Covid-19 στις περισσότερες χώρες πιθανότατα είναι κάτω του 0,20%.
Εις μάτην όπως προαναφέραμε των προσπαθειών κοτζάμ φορέα, πανεπιστημιακού μάλιστα επιπέδου που επιστρατεύτηκε για να αντιμετώπιση την συνοσιομολογική μανία μερικών ψεκασμένων, συνεχίζω συνοψίζοντας τίτλους άρθρων από τον κακόβουλο δαίμονα της επικαιρότητας που αρέσκεται να διασπείρει το μικρόβιο του προβληματισμού:
-«Εμβόλια συγκεκριμένης εταιρίας που πρόσφατα αποσύρθηκαν»
- «ήδη καταθέτονται αγωγές για αποζημιώσεις λόγω σοβαρών παρενεργειών»
-«απλώς εμφανίστηκε»
-ενώ είναι άξιον απορίας γιατί δεν ακούγεται, ούτε η παραμικρή νύξη για την προέλευση της επιδημίας ; μολονότι η φημολογία ότι ο ιός του covid-19 έχει διαρρεύσει από εργαστήρια κυκλοφορεί ευρέως ως αδιάψευστο γεγονός.
Αν και προξενούν εύλογες ανησυχίες, προς το παρόν ας κρατήσουμε μοναχά ως δεδομένο τις συχνές περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων, χωρίς να θεωρούμε ότι συσχετίζονται με τα εμβόλια.
Τέλος αλλά δυστυχώς όχι τελευταίο, πρόσφατα έπεσε σαν κερασάκι στην τούρτα η σοκαριστική υπόθεση της πρωτοφανούς συγκάλυψης με το μολυσμένο αίμα στο ΗΒ.
Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους, όπως επίσης και το ότι απορρίπτονται μονοκοντυλιά με τον χαρακτηρισμό ότι ανήκουν στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας.
Καταδεικνύουν πάντως κάτι που αντιλαμβάνονται άπαντες, ότι σε όλα αυτά από τα παραπάνω, αλλά κι άλλα πολλά, προφανέστατα δεν εμπλέκονται απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αλλά επιφανείς θεματοφύλακες, στυλοβάτες της κοινωνικής μας παρακαταθήκης, όπως εξέχοντες πολιτικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες και λοιπές ελίτ από όλο το φάσμα των κομματικών ειδικοτήτων.
Ακόμα και στις πιο ακραίες τους μορφές, η απληστία η αγυρτεία η αναισθησία η ασυνειδησία η βαναυσότητα διαπερνούν και ενυπάρχουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξάρτητου οικονομικού, μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου.
Κι αυτό απλά σημαίνει ότι κανείς μα κανείς, δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο.
Κατά την γνώμη μου πάντα λοιπόν, όσο κι εφόσον επιτρέπεται ακόμη η εκφορά άποψης , συμπεραίνω ότι η "επιφυλακτικότητα" σε νέες "αδοκίμαστες" πρακτικές μαζικού εμβολιασμού, ειδικά όταν επιχειρούνται σε τόσο ευρεία κλίμακα, στρέφεται κυρίως στον ρόλο που δυνητικά θα μπορούσαν να διαδραματίσουν διάφοροι ανθρώπινοι διαβλητοί παράγοντες, κι όχι απέναντι στην καθαυτή επιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως