20 Φεβρουαρίου 2024

Εκτυφλωτισμός

Προκαλούν ενδιαφέρον οι διάφορες φιλοσοφικές θεωρίες οι οποίες αναφέρονται στην μοναδικότητα της ζωής, ιδίως όμως εκείνες που εστιάζουν στο πόσο εύκολα κάποια στιγμή μπορεί να μας αποκάμει.
Πρόκειται εκ φύσεως περί ανεπανάληπτης διαδικασίας η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθεί με την πιο απρόβλεπτη τροπή.

«Μηδενὶ συμφορὰν ὀνειδίσῃς...»
Παρόλη όμως την συχνότητα από άσχημες περιπτώσεις, κι αρκετές ακόμη άλλες εξαιρέσεις από πιθανές κι εντελώς απίθανες καταστάσεις, συνήθως παίρνει αρκετά σε μάκρος, στην καλύτερη πάντως περίπτωση θα τραβήξει όσο μια ζωή.
Το πώς τελικά όμως θα εξελιχτεί ασφαλώς πρώτα εξαρτάται απόλυτα από εσένα, αλλά κι από πολλούς διαφορετικούς αστάθμητους παράγοντες, που κάποτε το λέγανε "γραμμένο"
-Ως νέος είναι φυσικό να ευελπιστείς σίγουρος για τον εαυτό σου ιδιαίτερα όταν διαθέτεις εκτός από πλήθος προσόντων και διάθεση και δύναμη και όρεξη.
Αρκεί μοναχά να το θελήσεις ώστε να καταβάλεις με περισσότερη προθυμία ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.
Προς ώρας καρτερείς ακόμη αν επιτέλους άμποτε σου δοθεί μια ευκαιρία, η αν πάλι η τύχη, σου προσφέρει μια μικρή έστω πιθανότητα να διεκδικήσεις κι εσύ μια θέση αντάξια των πραγματικών ικανοτήτων σου.
Για ετούτο το "όνειρο" άλλωστε περιμένεις υπομονετικά όλον αυτόν τον καιρό, πεπεισμένος ότι τελικά θα καταφέρεις να επιτύχεις τους στόχους σου.
Εξάλλου δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αμφιβάλλεις, εφόσον διαθέτεις με το παραπάνω όλα τα απαραίτητα προσόντα που απαιτούνται, άξιος νέος είσαι, ικανότατος είσαι, έξυπνος είσαι, επαρκή μόρφωση έχεις, μια ριμάδα ευκαιρία όλη κι όλη ζητάς να αρπάξεις, για να αποδείξει σε όλους την αξία σου.
-Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε:
Είτε εν καιρό πόλεμου είτε ειρήνης, ένα δόγμα ισχύει απόλυτα, τα πάντα στην κυριολεξία συμβαίνουν στο όνομα του κέρδους.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς κούφιες θεωρίες σκαρφισμένες να μας απασχολούν.
-Ας στρέψουν την προσοχή τους στον κλάδο της γενετικής όσοι τουλάχιστον εξακολουθούν να αναρωτιούνται ακόμα, προς τα που προβλέπεται να στραφούν αυτοί που αναζητούν (κι ίσως δημιουργούν) τις πλέον υποσχόμενες προϋποθέσεις για επενδύσεις υψηλής απόδοσης στο εγγύς μέλλον.
-Καναλάρχες & Σία
Τηλεπαρέες πασχίζουν σκληρά για να επινοούν νέες παραστάσεις με ολοένα πιο γαργαλιστικά σενάρια που να προκαλούν εντονότερα ερεθίσματα, ώστε να πείθουν το ευρυμαθές κοινό να χάφτει σαστισμένο αλογόμυγες.
-Αλλά εντωμεταξύ κολλημένος στα επίπεδα του πενιχρού σου μισθού, η ενέργεια σου αναλώνεται στην τριβή της μίζερης λογιστικής διαχείρισης των λιγοστών εσόδων, μετρημένα και ξανά μετρημένα «τα κουκιά δεν βγαίνουν» να καλύψουν ούτε καν τα πάγια έξοδα.
Καταδικασμένος ισόβια στα δημοσιονομικά κάτεργα, εκτίεις εν γνώση σου την προοπτική των πληβείων .
-Εκτυφλωτική συσκότιση.
Όταν η ανθρωπότητα συνειδητοποίηση ότι την τελευταία ελπίδα που της απέμενε, την έχει εναποθέσει στα προγράμματα τεχνίτης νοημοσύνης, τότε πιθανότατα δεν θα προλάβει απάντηση.
-Ρεμβάζω αναπολώντας εμπνεύσεις που κάποτε μου προκαλούσαν οι ερωτιδείς αποχρώσεις των θερινών απόβραδων μαζί με την τρυφερή πάνω στο δέρμα μου ροή της θαλασσινής ανάσας.
-Όσο ήταν άγριο κι απάτητο Νησί ο τόπος μου υπήρξε πολύ όμορφος, πριν ισοπεδωθεί από την ανάπτυξη.
‘Όσοι γνωρίσαν κάποτε την μαγεία αυτού του τόπου, με γεύση αλμύρας έμείναν της θάλασσας κι από τ΄ αοριού τ΄αέρι συνεπαρμένοι.
-Μάταια τώρα προδιατίθεμαι να συγγράψω μερικά στιχάκια αξίου περιωπής, να τα αφιερώσω σε εσένα Δέσποινα της ΟΝΕΔ, από εκεί που δεν το περιμένεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως