12 Ιανουαρίου 2024

Ευκαιρίες !

Αυτό πάλι! του να θεωρείτε νορμάλ,το ότι αναρωτιόμαστε για όλα ετούτα, ίσως να είναι μια ακόμα λεπτομέρεια, που υποδεικνύει τον εν εξελίξει γενικό παραλογισμό για την κρισιμότητα της παρούσας κατάστασης, όπως εν πάση περιπτώσει μπορούμε να την αντιληφθούμε όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι από τα πίσω καθίσματα αυτού του παλαβού θεάτρου.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναφέρομαι ακριβώς στο φυσιολογικό! γεγονός, του πόσο πιθανών είναι να βρισκόμαστε στις παραμονές λίγο προτού ξεσπάσει ο πιο καταστροφικός πόλεμος που έχει γνωρίσει έως τώρα η ανθρωπότητα.
Δεν λέω, προς ώρας τουλάχιστον παραμένει ακόμα ένα μακρινό κι ακραίο σενάριο,τραβηγμένο από τα μαλλιά.
Έλα μου όμως, που με τις τρέχουσες συγκυρίες φαντάζει ολοένα και περισσότερο ως μια ορατή πιθανότητα, καθώς όπως βλέπουμε στην πραγματικότητα όλοι έχουν βαλθεί να παίζουν με την φωτιά (αν και το λιγότερο που ενδιαφέρει είναι οι δευτερεύοντες πολιτικές αναλύσεις) ξεκάθαρα φαίνεται που οδηγεί η υπεροψία και η έπαρση των ανεμικών ηγετών στις Δυτικές δημοκρατίες,(και όχι μόνο) προκειμένου να μην δειχτούν ότι έχουν την παραμικρή διάθεση να υποχωρήσουν, έστω σε συμβολικό επίπεδο, έναντι του ''κοινού καλού'', ακόμα κι όταν πρόκειται για δευτερεύοντες σε γεωστρατηγική αξία, περιορισμένες περιφερειακές συγκρούσεις, αποκλείοντας έτσι κάθε δυνατότητα ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το παρατεταμένο μπρα ντε φερ.
Το υπερτροφικά εγωιστικά στρατοκρατορικά κατεστημένα (όλων ανεξαιρέτως των πλευρών) επιβάλλουν αδίστακτα τους δικούς τους σχεδιασμούς, μην διστάζοντας μπρος στις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από αυτήν την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, κλιμακώνοντας συνεχώς τις προκλήσεις.με άμεσο κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να προκληθεί γενικευμένος πόλεμος με όλα τα μέσα μεταξύ ισχυρότατων αντίπαλων στρατοπέδων.
Αν τυχόν δεν αποφευχθεί αυτή η απευκταία κατάληξη μιας ευρείας σύρραξης, πιθανότατα ακόμα και τα πιο μεγάλα έθνη σταδιακά θα γονατίσουν υπό την καταστροφική ισχύ των όπλων.
Από αυτόν τον χαλασμό, ίσως όμως ξεπροβάλει πάλι κάποια ελπίδα για τους απόκληρους λαούς του περιθωριοποιημένου από την ραγδαία ανάπτυξη παγκόσμιου νότου, καθώς για μια ακόμη φορά ως παρίες αυτού του πλανήτη οι υπανάπτυκτες χώρες παρέμειναν αποκλεισμένες μακριά και έξω από τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, πιθανόν τώρα (έστω κι έτσι ) να τους δοθεί η ευκαιρία να βγουν ως οι λιγότερο αλώβητες χώρες από αυτήν την καταστροφική λαίλαπα που πρόκειται να ξεσπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως