10 Ιανουαρίου 2024

Αυτό ήταν

Αυτό ήταν, πέρασαν κι αυτές οι γιορτές !
Τόσο σύντομα όσο και οι αστραπιαίες αναλαμπές από την φαντασμαγορική λάμψη των εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων.Έσβησαν και τα πολύχρωμα λαμπιόνια που προσδίδουν την απαραίτητη εκθαμβωτική λάμψη των ημερών, μαζί σίγησαν και οι πρόσχαρες χορευτικές μελωδίες των ποικίλων μουσικών εκδηλώσεων από τις εορταστικές συναυλίες που διεξάγονται ως είθισται κατά το εθιμοτυπικό των ημερών προς τέρψιν και απόλαυση των εκλεκτών τους καλεσμένων στα παραδοσιακά ρεβεγιόν.
Πλέον ακολουθεί το σύνηθες μενού ησυχίας, τάξης κι ασφάλειας η τουλάχιστον κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ισχύει, αν όλα αυτά τα παρωχημένα αξιακά πρότυπα κοινωνικής γαλήνης δεν είχαν από καιρό απολεσθεί από τις κοινοτικές πραγματικότητες που πλέον ζουν μονίμως υπό το βάρος του φόβου εξαιρετικά βίαιων περιστατικών.
Επίσης μια κανονικότητα που για τους περισσότερους σημαίνει τα κεφάλια πάλι μέσα κι επιστροφή στους τετριμμένους ρυθμούς της καθημερινής ρουτίνας αλλά και στα στενάχωρα θέματα της επικαιρότητας που δυστυχώς δεν προβλέπεται ότι θα πάψουν να μας απασχολούν.
Όπως τα μέρη της γης που ακόμα δοκιμάζονται από τα δεινά του πολέμου όπου οι λάμψεις από τις εκρήξεις εξακολουθούν να σκιάζουν τον ουρανό καθώς κι ο υπόκωφος απόηχος που ακολουθεί τις ομοβροντίες που συγκλονίζουν συθέμελα καθώς μετατρέπουν σε σωρούς ερειπίων τις ήδη μισό κατεστραμμένες πόλεις.
Εκεί όπου οι φλόγες του πολέμου και η ωμή βία εξακολουθούν να μαίνονται τίποτα προς το καλύτερο δεν μέλλεται να αλλάζει με την έλευση του νέου έτους εκτός από τον αριθμό των θυμάτων και τα ποσοτικά μεγέθη της τραγικής καταστροφής.
Αυτήν την ώρα παρακολουθούμε να μαίνονται σε δυο διαφορετικές περιοχές της υφηλίου όντας σε πλήρη εξέλιξη δυο εντελώς ξεχωριστές συρράξεις, παρότι με τελείως διακριτές παραμέτρους, ασύγκριτων μεταξύ τους δεδομένων, οι συγκρούσεις διεξάγονται αναγκαστικά η μια στην σκιά της άλλης, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά εύφλεκτο τοπίο με άμεσο κίνδυνο παγκόσμιας ανάφλεξης.
Το σίγουρο είναι ότι σε τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν παίρνεις περισσότερο ρίσκο περαιτέρω ενός κρίσιμου σημείου, το οποίο ήδη έχουμε φτάσει, Από τούδε πιστεύω ότι τα πράγματα θα αφεθούν ώσπου να οδηγηθούν μοιραία στην επικράτηση αμφοτέρων των ισχυρότερων δυνάμεων, ώστε να λήξει η επαπειλούμενη γενίκευση που ακόμα και τώρα ολοταχώς οδεύουμε, ειδάλλως ίδωμεν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως