21 Σεπτεμβρίου 2023

Στο βάθος του ορίζοντα

«Ανήκομεν εις την Δύσιν» απεφάνθη κάποτε ο ηγέτης του κυρίαρχου ελληνικού λαού.
Παρότι το επερχόμενο αντίπαλο πολιτικό δέος αντέτεινε πεισματικά ότι:«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και κάπου εκεί μπουρδουκλωθήκαμε πάλι. Γιατί όσο πιασάρικο κι αν αποδείχθηκε το έμπλεο εθνικής υπερηφάνειας σύνθημα που μια φορά και κάτι καιρούς δονούσε απ άκρη σε άκρη τις πλατείες όλης της χώρας, ο χαρισματικός αρχηγός του κινήματος! ουδέποτε διευκρίνισε το που επιτέλους οφείλαμε να ανήκομεν οι δύστυχοι; ούτε επίσης άλλαξε ρότα ακολουθώντας απαρέγκλιτα την προς δυσμάς κατεύθυνση κατά πως την είχε χαράξει ο μεγάλος πολιτικός του αντίπαλος.
Όπως κι αν έχει, ενι γουει όπως λέγανε και στο χωριό μου, αυτόκλητοι η όχι μια φορά αξιωθήκαμε να στρογγυλοκαθίσουμε για τα καλά εντός των ευτραφών κόλπων της συμπαθέστατης εσπερίας.
Αν και εντελώς μεταξύ μας τώρα «μας το έβγαλαν από την μύτη» γιατί το΄χουν που το΄χουν στο αίμα τους να είναι ψηλομύτηδες του κερατά όλοι αυτοί οι κρυόκωλοι φορείς της καθαυτής δυτικής κουλτούρας.
Βάλε εσύ τώρα με τον νου σου πως ούτε λίγο ούτε πολύ ουδέποτε έπαψαν να μας λοιδορούν αντιμετωπίζοντας μας σαν ευρωπαϊκό υποείδος Β΄ διαλογής που υποχρεούνται να ανέχονται ως αναγκαίο κακό, οι γνωστοί «PIGS».
Εμείς από την σκοπιά μας βέβαια ως υπεράνω λαός δεν χαμπαριάζουμε από τέτοιου είδους υποχονδρίες συμπεριφορές κι αν καμιά φορά προσκρούομαι σε προσβλητικό κλίμα αντιμετωπίζομαι απτόητοι τέτοιες μικροπρέπειες αναλογιζόμενοι ότι θα φταίει το κλίμα μιας κι όντας τον περισσότερο μέρος του χρόνου έχει παλιόκαιρο στα μέρη τους.
«Μ' αυτά και μ' αυτά» έτσι συνηθίσαμε έτσι μάθαμε κι έτσι αγκομαχώντας κουτσά στραβά άλλοτε καταφέρνουμε να συμπορευόμαστε κι άλλοτε να μας «σέρνουν από την μύτη.
Εντωμεταξύ είτε θες από την πολύ οσφυοκαμψία είτε από καπατσοσύνη με τον έναν η τον άλλον τρόπο πάντως την ψιλό-γαζώσαμε, λάδωσε το εντεράκι μας δεν μπορείς να αντειπείς, γενικός βολευτήκαμε μια χαρά κι εντάξει ως εδώ, έλα όμως που εφησυχάσαμε για τα καλά εγκαταλείποντας τα ούτως η άλλος ανεπαρκή «ίδια μέσα».
Στο εξής
δεύτερη επιλογή δεν έχει.
Ωστόσο από την απέναντι πλευρά τον συνόρων εκεί δηλαδή που αποστρέφομαι αδιάφορα το βλέμμα το χειρίστηκαν εντελώς διαφορετικά,τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει η τεράστια σημαία που φαίνεται από τον Πενταδάκτυλο στο βάθος του ορίζοντα μαζί με την επιγραφή ME MUTLU TÜRKÜM DIYENE (Είμαι περήφανος που γεννήθηκα Τούρκος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως