19 Σεπτεμβρίου 2023

Τα θαυμαστά της Σιγκαπούρης

Παρά το απαιτητικό της διαδικασίας θεωρώ πως αξίζει να αναφέρω κάνα δυο παραπάνω απέριττα λογάκια επ΄ αυτού, όσο τυραννικά κι αν επιμένουν να ανακύπτουν αυτές οι πολύτιμες μα και τόσο δυσεύρετες λεξούλες, δεδομένου ότι δεν αρμόζει στο χαμηλών τόνων προφίλ που καλού κακού επιδιώκω με επιμέλεια να προβάρω σε τούτον τον κατά φαντασία ''δημόσιο'' λόγο. Ακόμα κι αν γίνεται από την πρώτη ματιά πρόδηλο ότι πρόκειται πάλι περί μίας από τις συνηθισμένες γενικόλογες αναρτήσεις δημιουργικής ασάφειας ,άνευ κατά τα λοιπά ουσίας, σημασίας η αξίας, μπουρδουκλωμένες δηλαδή αν θέμε να τα λέμε όλα εκφράσεις ασαφών ιδεολογημάτων.
Επιμείνω όμως μιάς και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσω να αιωρείται η υποψία ότι σχολιάζω τάχατις ως ο «καθ΄ ύλην αρμόδιος» οποιοδήποτε από τα διάφορα και «εν πολλοίς» αδιάφορα θέματα αυτής της ιστοσελίδας.
Από την μια δεν παραλείπω να επισημάνω το προφανές, ότι ετούτη όπως τόσες και τόσες άλλες αναρτήσεις οφείλονται αποκλειστικά και μόνον χάρις στο διάχυτο πνεύμα που διέπει τον ιστό του διαδικτύου κι ας φαντάζω με αυτό από την άλλη (δικαίως η αλήθεια) ως αφελής που ανυποψίαστος εκθειάζει το γεγονός ότι ο κατ αποκλειστικότητα παγκόσμιος διαδικτυακός προμηθευτής πληροφοριών εξακολουθεί να είναι ακόμη σκανδαλιστικά προσβάσιμος ακόμα και για τον πιο αδαή.*
Να είναι καλά τέλος πάντων το παντέρμο το διαδίκτυο με τις απεριόριστες δυνατότητες πληροφόρησης που παρέχει ώστε επιτέλους καταφέρνουμε να ξεστραβωνόμαστε από την μαύρη τύφλα μας, αφού παίρνουμε που και που χαμπάρι τις ραγδαίες προόδους όποιες κι όπου κι αν λαμβάνουν χώρα στον υπόλοιπο κόσμο.
Ειδικά όσον αφορά την παρωχημένη πάρτη στην οποία ανήκω και του λόγου μου, ξεχασμένος ανάμεσα στο κάπου στο κάποτε και σίγουρα στο πουθενά των εξελίξεων της μπλογκόσφαιρας.
Ολοκληρώνοντας λοιπών το κειμενάκι μου αναφέρομαι υποχρεωτικά σε μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες ασιατικές τίγρης που στέκονται αντάξια πλάι στα πλουσιότερα έθνη του κόσμου, το θαυμαστό φαινόμενο της εντυπωσιακής πόλης κράτος της Σιγκαπούρης που στάθηκε το ταπεινό όσο και αληθές ωστόσο έναυσμα για να ξεσπάσει αυτός ο μονόλογος.

*Η διαδικτυακή κυριαρχία των ΗΠΑ επέτρεψε στη χώρα νακρυφακούει τηλεφωνικές κλήσεις και να διαβάζει την ηλεκτρονική αλληλογραφία απόόλο τον κόσμο, μια διαδικασία που πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, έως ότουο ανάδοχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας Εντουαρντ Σνόουντεν το απεκάλυψε το2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως