5 Ιουνίου 2022

Αιχμές και παρακμές

«Δημοσιογραφία είναι η χαρά να πίνεις εις υγείαν των κορόιδων»*
«"Πρέπει να αγαπά κανείς πολύ τη δημοσιογραφία, την πατρίδα του, τους φτωχούς και κατατρεγμένους αυτού του κόσμου για να ασχολείσαι μαζί τους, ακόμα και όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος. Πρέπει νομίζω, η ΕΣΗΕΑ να κατεβάσει τη ρήση του Ιάκωβου Μάγερ, του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στο >Μεσολόγγι κατά την Εξοδο, "η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" και να τοποθετήσει προτομή του Γιώργου Τράγκα με την επιγραφή: Δημοσιογραφία είναι η χαρά να πίνεις εις υγείαν των κορόιδων.»
*Από άρθρο του καθηγητή Δημήτρη Ψυχογιού στα Νέα.

Μπορεί γενικά να μην συμφωνώ σε πολλά με τις τοποθετήσεις του κου καθηγητή άλλα με το προηγούμενο σχόλιο "έγραψε".

Φαίνεται ότι μαζί με το νήμα της ζωής του δημοφιλέστατου δημοσιογράφου, για να προσθέσω κι εγώ εδώ με την σειρά μου δυο ''απαραίτητα '' λογάκια, κόπηκε άπαξ και η πλουσιοπάροχη ροή της κλεψύδρας που όσο βρίσκονταν εν ζωή, οι μοίρες του είχαν απλόχερα δωρίσει. Προς μεγάλη συμφορά άλλων, γιατί όσο αφορά τον ίδιο, επ'ουδενί δεν ήταν για να τον κλαις, κάθε άλλο μάλιστα , στην περίπτωση του δεν ισχύει ούτε το σοφότατο «Μηδένα προ του τέλους…». Ωστόσο ώμος ακόμη κι εδώ, πίσω από ένα τόσο επιτυχημένο ''σενάριο'' γεμάτο δόξα και μεγαλείο, κρυβόταν στα ύστερα του ένα μεγάλο αλίμονο. Ω ! ποια ύβρις άραγε προκάλεσε τόσο μένος ; ώστε να ξεχυθούν αγανακτισμένες κατεπάνω του όλες οι οιακόλουθες της Θεάς Νέμεσης. Καθιστώντας τον αποθνήσκοντα πρωταγωνιστή αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, καθώς δεν αρκούσε που ''έσβησε'' στο εpτακάθαρο επάνω στα "καλύτερα" του, τελικά πήγαν στράφι κι όλα όσα με πολύ "πόνο" "κόπο" και μεγάλες "θυσίες" είχε καταφέρει να αποταμιεύσει, (προς μεγάλη συμφορά άλλων). Ώστε να δοθεί ώμος έτσι, το ακριβοδίκαιο δικαίωμα να ευχαριστηθούν χαιρέκακα παρ όλη την δυστυχία που εξακολουθεί να τα πνίγει, όλα τα υποψήφια θύματα που έως προ ολίγου κορόιδευε.

ΠΗΓΗ

https://www.thetoc.gr/koinwnia/best-of-internet/pos-bgazei-enas-dimosiografos-100-ek-euro---i-periptosi-giorgou-tragka-kai-ta-lathrobia-entupa/?fbclid=IwAR0BGF-GevRMs43D69PtXUny_jfO1ZAlmXS9B7jYwnNsT1lOXU_r0U_QJTQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως