28 Μαρτίου 2024

Ο δρόμος που δεν ακολουθήσαμε

Έφυγε από την ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο μοναδικός ίσως προμνημονιακός ''προφήτης'', ο οποίος είχε ξεκάθαρα προειδοποιήσει για την επερχόμενη ολική οικονομική κατάρρευση του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος και συνάμα της χώρας.
Καταθέτοντας παράλληλα από τότε προτάσεις, με συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις που απαιτούσαν οι δεδομένες γεωοικονομικές συνθήκες της εποχής να ακολουθήσουμε.
Ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε κατείχε κάποιο κυβερνητικό πόστο, παρότι υπήρξε μέλος του ακόμα από το ΠΑΚ, ενώ συμμετείχε στην συγγραφή της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη του 1974.
Διετέλεσε μέλος της κεντρικής επιτροπής του κινήματος από το 1977 έως ότου αποχωρήσει λόγω διαφωνιών το 1999, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη.
Μετά την αποχώρηση του από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε την πολιτική του πρόταση με τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ωστόσο μια ελάχιστη μονοψήφια τον υποστήριξε σε αυτό το εγχείρημα. (32.068 ψήφοι, ποσοστό 0,47%).

Αξίζει να δείτε την παρέμβασή του στο συνέδριο διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996:

 

Ιστολόγιο κειμένων Μιχάλη Χαραλαμπίδη

http://polis-agora.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως