20 Ιουλίου 2021

Η Κρήτη ναυαρχίδα στο υπό διαμόρφωση ενεργειακό σκηνικό της ανατολικής μεσογείου.

International Energy Exhibiton of Greece (ROOM 1) 09/07/2021

Ευραφρικανικός διασυνδετήριος αγωγός

Μήκος 1.707 χιλιόμετρα O Ευραφρικανικός διασυνδετήριος αγωγός (EuroAfrica Interconnector) είναι διασυνδετήρας HVDC και υποβρύχιο καλώδιο τροφοδοσίας μεταξύ των δικτύων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Ο διασυνδετήρας που διασυνδέει την Αφρική και την Ευρώπη συνδέοντας την Δαμιέτη με την Κοφίνου και αυτή με το Ηράκλειο. Θα έχει χωρητικότητα για μετάδοση 2.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ευρασιατικός διασυνδετήριος αγωγός

Ο Ευρασιατικός διασυνδετήριος αγωγός (EuroAsia Interconnector) είναι μια προτεινόμενη διασύνδεσης μεταξύ των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ μέσω της μακρύτερης υποθαλάσσιας ηλεκτρικής τροφοδοσίας στον κόσμο.
Το καλώδιο μήκους 287 χλμ. θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο. η Κύπρος θα συνδεθεί με τη Ελλάδα στην Κρήτη. Από την Κρήτη, ένα υπάρχον καλώδιο θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της Πελοποννήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα, παρέχοντας σύνδεση με το πανευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο. Αν κατασκευαστεί, το συνολικό μήκος της γραμμής διασύνδεσης θα είναι περίπου 540 ναυτικά μίλια και θα τοποθετηθεί σε βάθος έως και 2 χλμ. κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Το δίκτυο θα έχει την ικανότητα να μεταδίδει 2.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε κατεύθυνση.

East Med ο αγωγός ΑνατολικήςΜεσογείου


Ο αγωγός Ανατολικής Μεσογείου ή απλώς EastMed είναι ένας σχεδιαζόμενος θαλάσσιος και χερσαίος αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει απευθείας τις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της Κύπρου και της Κρήτης.Ο αγωγός θα έχει μήκος περίπου 1.900 χιλιομέτρων, θα φτάνει σε βάθη περίπου 3 χιλιομέτρων και θα έχει χωρητικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ανά χρόνο.

Ηλεκτρίστηκε η μικρή διασύνδεση της Κρήτης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης.

 Southern AegeanInterconnector


Το έργο αναφέρεται στην κατασκευή ενός υποβρύχιου συνδέσμου μετάδοσης DC για τη σύνδεση των αδειών εγκαταστάσεων ΑΠΕ, που βρίσκονται σε 23 μικρά ακατοίκητα νησιά στο Νότιο Αιγαίο, με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά της Κρήτης, της Κω και των Δωδεκανήσων.

Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

IV.ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 
και ο απαραίτητος αντίλογος, για να βεβαιωθούμε ότι όντως κάτι γίνεται σωστά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως