28 Μαρτίου 2020

Sensor: FORTH

Δείκτης ποιότητας του αέρα στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα (AQI) χρησιμοποιείται από κυβερνητικούς οργανισμούς για να ενημερώνει το κοινό σχετικά με το πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας, ή πόσο μολυσμένος προβλέπεται να γίνει.
Τα παρακάτω δεδομένα είναι διαθέσιμα για προβολή στο χάρτη PurpleAir:
PurpleAir: Παρακολούθηση ποιότητας αέρασε πραγματικό χρόνο

----------------------
Μέτρηση των ακατέργαστων PM10 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα
Στις 24 Μαρτίου 2020, 6:34:43 μμ GMT + 0200
Σωματίδια πραγματικού χρόνου> = 1,0μm: count / dl είναι τώρα 125


Παρατηρώντας τους δείκτες των διάφορων πόλεων εν μέσο της πανδημίας του κορονοϊόυ.
Σύμφωνα με της μετρήσεις του σταθμού Sensor: FORTH στο ΙΤΕ προβληματίζει το γεγονός ότι, ο δείκτης μόλυνσης του αέρα παραμένει σχετικά υψηλός σε σύγκριση με πολλές βιομηχανικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ακόμα..
Ιδίως όταν οι μετρήσεις αφορούν μια περίοδο όπου οι περισσότερες βιομηχανίες κλπ υπολειτουργούν λόγο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων. (Αυτός είναι και ο λόγος που στις περισσότερες πόλεις ο δείκτης μόλυνσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έχει υποχωρήσει αισθητά .) Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του Ηρακλείου δεν μεταβάλλεται αισθητά όπως στους υπόλοιπους, τόπους (όσο αναφορά τα κατώτερα όρια του) οι ρυπογόνες εστίες δεν περιορίζονται μονάχα στις τοπικές βιοτεχνίες αλλά προφανώς από τις εν γένει κρατούσες τοπικές πρακτικές και συμπεριφορές ότι κι αν αυτό σημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως