13 Οκτωβρίου 2016

Δουβλίνο Κρήτη ΙΙ

Θα μπορούσε  να είναι οι θαλασσοδαρμένοι πρόσφυγες που ξέβρασε η θάλασσα στα παράλια της Κρήτης.
Όπως αυτούς τους δυστυχείς που με κίνδυνο της ζωής τους έχουν κατακλύσει της ακτές των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού παρά την οικονομική εξαθλίωση που έχει περιέλθει, συμπαραστέκεται και υποστηρίζει το δράμα τους.
Θα μπορούσε να είναι, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. 
Γιατί πρόκειται για πρόσφυγες που ξεφορτώνεται η Γερμανία επιβάλωντας να τους φορτώσει στην Κρήτη.!!!
Γιατί δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, ειδικά σε μια στιγμή  που οι γερμανοί ανθρωπιστές ψηφοφόροι στέλνουν την πολιτική της Άντζελας για το προσφυγικό στον κάδο των αχρήστων.
Γιατί πρόκειται για την αρχή μιας εξαθλιωμένης στρατιάς που οι ευρωπαίοι δήθεν εταίροι μας, με βάση τον κανονισμό Δουβλίνου, επαναπροωθούν στην μόνη χώρα που δεν μπορεί να αντιδράσει.
Γιατί την ίδια ώρα που εκατοντάδες πρόσφυγες συρρέουν καθημερινά από την Τουρκία στα ελληνικά παράλια, οι αλληλέγγυοι ευρωπαίοι εταίροι μας αποκλείουν την διέλευση τους από τα σύνορα υψώνοντας παντού φράχτες. Ενώ ταυτόχρονα η φίλη σύμμαχος κι εταίρος μας Γερμανία επαναπροωθεί πίσω στην χώρα μας, τους πρόσφυγες που είχε δεκτή, συνθλίβοντας έτσι την Ελλάδα ανάμεσα στην σκύλα και την χάρυβδη.
Γιατί ως κράτος υπό οικονομική κατοχή, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως λειτουργούμε και συμπεριφερόμαστε ως προτεκτοράτο των δανειστών, χωρίς λόγο και βούληση ούτε καν σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.
Γιατί ενώ η χώρα μας βιώνει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει και το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων, χωρίς να έχει τις δυνατότητες και τις κατάλληλες υποδομές για τις ανάγκες των χιλιάδων ψυχών που στοιβάζονται κάτω από υποτυπώδεις συνθήκες διαβιώσεις σε κέντρα κράτησης, προσφυγικούς καταυλισμούς η hot spot.
Γιατί ακόμη υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι για να διαφωνείς στην επαναπροώθηση των προσφύγων από την Γερμανία στην
Ελλάδα, ενώ άλλος λόγος για να συναινείς εκτός από τον ανθρωπιστικό δεν υπάρχει, αλλά όπως είπαμε, θα μπορούσε το θέμα να είναι ανθρωπιστικό. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως