15 Οκτωβρίου 2016

2η συνάντηση Ισραήλ - Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και βιο-νανοεπιστήμες

Έπειτα από την 1η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και στις Βιο-Νανοεπιστήμες, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2014, στο Ινστιτούτο Weizmann του Ισραήλ. To Ινστιτούτο ΗλεκτρονικήςΔομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Έρευνας καιΤεχνολογίας (ΙΤΕ), οργανώνει στο Ηράκλειο, από 25 έως 27 Οκτωβρίου, τη 2η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και στις Βιο-Νανοεπιστήμες, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν  στη Νεγκέβ και το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann.

Η συνάντηση αποσκοπεί στην αλληλοενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα πεδία της νανοτεχνολογίας και της βιονανοτεχνολογίας στις δύο χώρες. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και των αλληλοεπιδράσεων ανάμεσα στις επιστημονικές κοινότητες της Ελλάδας και του Ισραήλ, μέσω κοινών ερευνητικών έργων, ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και θερινών σχολείων.
Κύριος στόχος αυτής της συνάντησης είναι να προωθήσει την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και να διερευνήσει μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των δύο επιστημονικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και το Ισραήλ στο γενικό πεδίο των νανοεπιστημών συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης NanoBio, νανοφωτονική, των νανοϋλικών , κ.λπ. 
Το 2014, η 1η κοινή συνεδρίαση Ισραήλ-Ελλάδα έλαβε χώρα στο Ισραήλ με 36 Κληθείς συνομιλίες και 32 παρουσιάσεις αφίσας.
Φέτος, η 2η  Έλληνο-Ισραηλινή Κοινή Συνεδρίαση στο ΙΤΕ, Ηράκλειο, Κρήτη θα προωθήσει τις πρόσφατες εξελίξεις της Νανοτεχνολογίας και Βιονανοεπιστήμης  BioNanoscience στις δύο χώρες. Επιπλέον, θα ενισχύσει τις επιστημονικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ με μέσω βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επισκέψεις για έργα, εργαστήρια και σεμινάρια σε κάθε χώρα, Συνέδρια και Θερινά Σχολεία, καθώς επίσης και με τη δημιουργία ενός Δικτύου GR-IL στη Νανοτεχνολογία και BioNanosciences.

ΠΗΓΗ
http://www.iesl.forth.gr/conferences/ignbn2016/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως