22 Απριλίου 2016

Δικτυο ΑΑΕ-1 στον Τηλεπικοινωνιακό κόμβο Χανίων

Το δίκτυο Asia-Africa-Europe-1(ΑΑΕ-1) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στο κόσμο με συνολικό μήκος 25,000 χλμ.,

από τα ελάχιστα που διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη (μέσω Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας).
Η OTEGLOBE είναι ένα πλήρες μέλος του Συστήματος Aσία Αφρική Ευρωπη - 1 (AAE-1), παρέχοντας μοναδικό σημείο προσαιγιάλωσης στα Χανιά της Κρήτης. Το Δικτυο ΑΑΕ-1 είναι το μακρύτερο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα που έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 15 χρόνια, με συνολικό μήκος περ. 25,000km, που συνδέει τη Νοτιοανατολική Ασία με την Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου. Μετά την ολοκλήρωσή του το 2016, το AAE-1 θα συνδέει το Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ (υπό αξιολόγηση πιθανό σημείο διασύνδεσης στην Καμπότζη), την Ταϊλάνδη, με τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, στη συνέχεια τη Μυανμάρ, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Υεμένη, το Τζιμπουτί, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία.Το καλώδιο προσαιγιαλώνεται στα Χανιά της Κρήτης, προσφέροντας μια μοναδική και γεωγραφικά διαφοροποιημένη διαδρομή προς την Ευρώπη σε σχέση με την πλειοψηφία των υφιστάμενων υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην περιοχή της Μεσογείου.Βασικά ΧαρακτηριστικάΤο πρώτο καλώδιο υψηλής χωρητικότητας που φθάνει μέχρι το Χονγκ Κονγκ (διασυνδέοντας  επιπλέον το Βιετνάμ και την Καμπότζη) Ελάχιστη σχεδιαστική χωρητικότητα 40 Tbps πάνω από 5 ζεύγη ινών και τεχνολογία 100GΔιαδρομή με τη χαμηλότερη καθυστέρηση μετάδοσης που συνδέει το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Ο Καλωδιακός Σταθμός των Χανιών προσφέρει αξιόπιστη, μοναδική και γεωγραφικά διαφοροποιημένη διασύνδεση με τη Δ. Ευρώπη πάνω από δύο οπτικά χερσαία δίκτυα κορμού πλήρως προστατευμένα, το TBN και το GWEN (2+2 διαδρομές) 

ΠΗΓΗ 
OTEGLOBE 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως