22 Μαρτίου 2016

Στρούμπουλας

Οροπέδιο Στρούμπουλας
Με την διάνοιξη μεγάλων οδικών τμημάτων ισοπεδώνονται τεράστιοι ορεινοί όγκοι, που τελικά αλλοιώνουν κατακερματίζουν και υποβαθμίζουν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα του Οροπεδίου του Στρούμπουλα.
Η κορφή του Στρούμπουλα, τοοροπέδιο του Στρούμπουλα  το φαράγγι της Κέρης και το Βουλισμένο Αλώνι,  αποτελούν ένα σύμπλεγμα από σημαντικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, από τους σημαντικότερους του ανατολικού άκρου του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη.  Το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη ανήκει στο Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων που δημιουργήθηκε από την UNESCO με σκοπό την προώθηση της προστασίας της γεωλογικής κληρονομιάς και του γεωτουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μοναδικό μνημείο γεωλογικής κληρονομιάς που αξίζει να προστατευτεί και να αναδειχθεί. Επίσης, ολόκληρη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής.
Αλλά επικρατεί το γνωστό παραμύ€ι:

 «ΠΡΟΟΔΟΣ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ»
Απλά λόγο της εγγύτητας της περιοχής με την πόλη του Ηρακλείου, σε συνδυασμό με την φυσική του ιδιαιτερότητα θα μπορούσε να προσφερθεί ως ένα μοναδικό κληροδότημα  «παρθένας Κρητικής φύσης» στις μελλοντικές  γενιές.

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ 
 ΠΑΝΤΕΡΜΗΣ ΓΗΣ ΩΣ ΕΧΕΙ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως