17 Σεπτεμβρίου 2014

Κωνσταντίνος Κατσούλης ένας φίλαθλος που πρέπει να τον ντρέπεται μια πόλη.

Μια πόλη βρίσκεται σε βαριά γενική κατάσταση, εν πλήρη απώλεια συνειδήσεως, με διαγνωσμένη  βαριά εγκεφαλική αιμορραγία, συνεπεία  ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος. Μια πόλη κλινικά νεκρή. 

Ο Κώστας Κέρβης πέρασε όλο το βράδυ της Κυριακής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο πλευρό του Κώστα Κατσούλη που δίνει σκληρή μάχη για να παραμείνει στη ζωή. Ήταν από τους οπαδούς του Εθνικού που έζησαν από κοντά όλα όσα έγιναν στο ματς με τον Ηρόδοτο και τα περιγράφει. Στην αρχή όλα κυλούσαν ήρεμα. «Ήμασταν μαζί με 100 φιλάθλους του Ηρόδοτου, εμείς ήμασταν 30, αλλά δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε να μας πουν κάτσουμε κάτω, ούτε τίποτα. Ήταν όλα τέλεια».Ωστόσο όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά... «Δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό. Ξαφνικά δύο άτομα ήρθαν από απέναντι και ζήτησαν τον λόγο για μια σημαία που είχε ένας παππούς από την Χίο. Είναι το γούρι, τη φέρνει μαζί του σε όποιο γήπεδο και να πάει. Εμείς πάντως, επειδή ξέραμε σε ποιο γήπεδο έχουμε πάει, δεν είχαμε τίποτα, ούτε διακριτικά ούτε τίποτα. Αυτούς τους έστειλαν από απέναντι να πάρουν τη σημαία. Πάει ο ένας να την πάρει από την παππού που δεν τη δίνει και μπαίνω εγώ στη μέση, του δίνω μία και φεύγει...»Αυτό ήταν και το περιστατικό, που άναψε το φυτίλι σύμφωνα με τον οπαδό του Εθνικού. «Αυτά τα δύο άτομα ήρθαν επίτηδες να δημιουργήσουν μπάχαλο. Όταν έγινε αυτό, μαζεύτηκαν 80 άτομα για να μας χτυπήσουν.Εάν δεν ήταν κοντά μας, οι υπόλοιποι φίλαθλοι του Ηροδότου που σας είπα και πριν, θα είχαμε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς για να μην πω και τίποτα άλλο. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Ήμασταν 12-13 άτομα και αυτοί ήταν τουλάχιστον 40 και ήθελαν να σκοτώσουν...»

Τότε έγινε η επίθεση στον 46χρονο φίλαθλο. «Τον βαρούσαν στο κεφάλι και τον χτυπούσαν και από πίσω. Τρία άτομα πάλευαν να τον κάνουν καλά, επειδή και ο Κώστας δεν είναι κανένα παιδάκι. Ένας από αυτούς τον χτυπούσε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού με δύναμη, με μίσος. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει αστυνομία. Εγώ δεν είδα κανέναν. Ολα αυτά τα άτομα έκαναν έναν γύρο 300 μέτρων στις κερκίδες και δεν τους εμπόδισε κανείς. Εμείς από τους 25-30, οι 15 ήταν παππούδες και γυναικόπαιδα, δηλαδή ήμασταν μόνο 10 με 40- 50 άτομα απέναντι μας. Ο Κώστας έβαλε το στήθος μπροστά για να υπερασπιστεί τα γυναικόπαιδα στην κερκίδα. Τους έλεγε "παιδιά τι βαράτε κι εγώ Κρητικός είμαι". Έβαζε τα χέρια του για να αποκρούει τις μπουνιές και τις κλωτσιές χωρίς να δίνει καμία...» Ο 46χρονος φίλαθλος δεν ήταν ο μόνος που γνώρισε το μίσος των ανεγκέφαλων οπαδών. «Υπήρχαν κι άλλοι δικοί μας που χτυπήθηκαν. Ο ένας έχει σπασμένη γνάθο από χτύπημα με σιδερογροθιά, ενώ έχει και σκίσιμο στο μέτωπο. Και εμείς, όμως, είμαστε γεμάτοι μελανιές.» Τώρα το μόνο που σκέφτεται ο Κώστας Κέρβης, είναι ο φίλος του Κώστας που δίνει τη μάχη στο 401. «Είναι παλικάρι, θα τα καταφέρει...»
Ανακοίνωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου
«Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος. Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος. Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή».
Στο 401 ο άτυχος 47χρονος φίλαθλος του Εθνικού
Με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο 401 ο φίλαθλος του Εθνικού που βρίσκεται σε κώμα μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κρήτη σε αγώνα κόντρα στον Ηρόδοτο.
Το πρωινό ιατρικό ανακοινωθέν από το "Βενιζέλειο" 
"Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και προγραμματίζεται η αεροδιακομιδή του σήμερα και μάλιστα εντός λίγης ώρας σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος μεταφέρθηκε εχτές 14/9/2014 και ώρα 17:10 με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο». Δια του αξονικού τομογράφου διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως  εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προέρχονται από τους Ιατρούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που έχουν εξετάσει τον πάσχοντα, οι οποίοι επίσης βεβαιώνουν τη μη ύπαρξη εμφανών σωματικών κακώσεων. Εξάλλου σήμερα το πρωί έλαβε εντολή Ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή και αναμένεται Ιατροδικαστική Έκθεση".

Από χτύπημα και όχι από παθολογικά αίτια, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, προκλήθηκε η εσωτερική αιμορραγία στον άτυχο φίλαθλο του Εθνικού, σύμφωνα με τους ιατρούς του "401".

Στο "401" νοσηλεύεται από το πρωί της Δευτέρας (15/9) ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού, ο οποίος τραυματίστηκε από επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου.

Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία του 46χρονου δεν προκλήθηκε από ανεύρυσμα όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί από τους γιατρούς του "Βενιζέλειου", γεγονός που ουσιαστικά αποδεικνύει πως ο τραυματισμός πιθανότατα δημιουργήθηκε από χτυπήματα.

Την αποκάλυψη έκανε  ο γιατρός του "401" Χρήστος Τσακαλάκης, την ίδια ώρα που η κατάσταση του άτυχου οπαδού παραμένει κρίσιμη.
Οι οπαδοί του Εθνικού εκφράζουν με επίσημη ανακοίνωση την οργή τους για τα σοβαρά επεισόδια που έφεραν τον τραυματισμό τουάτυχου φίλου των Πειραιωτών.  
 «Τα λόγια αυτές τις ώρες δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και την οργή όλου του κόσμου του Εθνικού. Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης του «ψηλού» που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είμαστε όλοι δίπλα του κι ελπίζουμε να νικήσει, όπως νικούσε όλες τις μάχες μέχρι τώρα στην ζωή του.Για άλλη μια φορά ζήσαμε τις ίδιες καταστάσεις στα γήπεδα-καφενεία του κάθε χωριού της Ελλάδας. Μαστουρωμένοι χωριάτες σε συνεργασία με τις καφενειακές μπραβοδιοικήσεις να αλωνίζουν ανενόχλητοι από την πολιτεία και να βρωμίζουν το ήδη σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο.Τώρα, βγάλτε ανακοινώσεις με κροκοδείλια δάκρυα και αφορισμούς κι αρχίστε στις τηλεοράσεις ατελείωτες συζητήσεις για το «πρόβλημα» του ελληνικού ποδοσφαίρου…Θα επανέλθουμε με νέα αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν. Το μόνο που μας νοιάζει τώρα είναι να τα καταφέρει ο Κωστάρας…Κράτα γερά αδερφέ!! Παλικάρια σαν κι εσένα δεν φεύγουν έτσι απλά!»
Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος –Εθνικός για τη Γ’ Εθνική – Διασωληνωμένος στην εντατική ένας οπαδός - Θεωρείταικλινικά νεκρός
Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως ένας άνθρωπος 47 ετών που πήγε να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Βενιζέλειου και θεωρείται κλινικά νεκρός...

Αλίμονο!
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου...
ΠΗΓΕΣ 

1 σχόλιο:

  1. Έτυχε σε μικρή ηλικία να διαβάσω πάνω σε ένα κρητικό μαχαίρι μια μαντινάδα η οποία έλεγε "αν είσαι ένας καν την ε αν είστε δέκα ελάτε" θυμάμαι μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση και στο μυαλό μου περιέγραφε την αυτογνωσία το θάρρος και τη λεβεντιά που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα δε οι κρητικοί.
    Μια πόλη κλινικά νεκρή..πιστή περιγραφή για το πως θα πρέπει να νιώθει αυτές τις στιγμές ένα χωριό μια πόλη μια χώρα..και θα έπρεπε να αναρωτηθεί το πόσο τυχαία είναι τέτοια περιστατικά και αν όχι ποιοι κρύβονται πίσω από τα παιδιά των 24 χρόνων που πήγαν σκοτώσουν...
    "Παιδιά τι βαράτε κι εγώ Κρητικός είμαι". Έβαζε τα χέρια του για να αποκρούει τις μπουνιές και τις κλωτσιές χωρίς να δίνει καμία...»
    Ένας από αυτούς τον χτυπούσε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού με δύναμη, με μίσος..
    Ο Κώστας Κατσούλης είναι ένας άνθρωπος που έχω την μεγάλη τιμή να γνωρίζω από την παιδική μας ηλικία.."Ο Φίλος..ένας μαχητής της ζωής που σιχαινόταν το άδικο..αγέρωχος στις μικρότητες..ενας λεβέντης γεμάτος σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους του.. χαμογελαστός γενναιόψυχος αγαπητός σε όσους τον γνωρίζουν.. ένα παλικάρι που αν σήκωνε το χέρι του τίποτα δεν θα είχε συμβεί γιατί πολύ απλά τρία και τέσσερα ασυνείδητα γεμάτα μίσος η τσέπες κωλόπαιδα δεν θα μπορούσαν να βρουν τρύπα να κρυφτούν πόσο μάλλον να τον κάνουν καλά..στΙς 14 Σεπτεμβρίου την ημέρα της ύψωσης του Τιμίου σταυρού..τι τραγική ειρωνεία..
    Θαυμάζω την αξιοπρέπεια και τη στάση των μελών της οικογένειας του Κώστα τις δύσκολες αλλά και κρίσιμες αυτές στιγμές..και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ολόψυχα δύναμη και κουράγιο..
    Φίλε..ενδέχεται 'ίσως να σου πάρει λίγο χρόνο.. άλλα θα βγεις μέσα από αυτό νικητής και θα είσαι πάλι κοντά μας γιατί έτσι πρέπει να γίνει και θα γίνει..η σκέψη όλων μας είναι μαζί σου..βάστα γερά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μην πυροβολείτε ασκόπως