31 Ιουλίου 2014

Λωρίδα της Γάζας «Ο κόσμος στέκεται ατιμασμένος»

Πολύνεκρος βομβαρδισμός  σχολείου του ΟΗΕ στην .
«Ο κόσμος σήμερα στέκεται ατιμασμένος»

Συγκλονισμένος από τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τζαμπάλια, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Πιερ Κράχενμπουλ, μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας:
«Χθες τη νύχτα», αναφέρει η δήλωσή του, «παιδιά σκοτώθηκαν καθώς κοιμόντουσαν πλάι στους γονείς τους στο πάτωμα μιας σχολικής τάξης, σε ένα από τα προκαθορισμένα καταφύγια του ΟΗΕ στη Γάζα. Παιδιά σκοτώθηκαν στον ύπνο τους. Αυτή είναι μια προσβολή προς όλους μας, μια πηγή παγκόσμιας ντροπής. Σήμερα ο κόσμος στέκεται ατιμασμένος. [...]»
Η ακριβής τοποθεσία του Δημοτικού Σχολείου Θηλέων της Τζαμπάλια και το γεγονός πως στεγάζονταν εκεί χιλιάδες εκτοπισμένοι γνωστοποιήθηκε στον ισραηλινό στρατό 17 φορές, για να διασφαλιστεί η προστασία του -η τελευταία στις 9 παρά 10 χθες το βράδυ, λίγες ώρες πριν από τον θανάσιμο βομβαρδισμό. Καταδικάζω με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο αυτήν τη σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις. Είναι η 6η φορά που επλήγη ένα από τα σχολεία μας. Το προσωπικό μας, οι ίδιοι οι άνθρωποι που πρωτοστατούν στο ανθρωπιστικό έργο, σκοτώνονται. Τα καταφύγιά μας ξεχειλίζουν. Δεκάδες χιλιάδες μπορεί σύντομα να βρεθούν αβοήθητοι στους δρόμους της Γάζας, χωρίς τρόφιμα, νερό και άσυλο, αν εξακολουθήσουν οι επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές. Έχουμε ξεπεράσει τη σφαίρα μόνο της ανθρωπιστικής αποστολής. Βρισκόμαστε στη σφαίρα της απόδοσης ευθυνών. Καλώ τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει τη βούλησή της για συγκεκριμένη διεθνή πολιτική δράση με στόχο τον άμεσο τερματισμό της συνεχιζόμενης σφαγής».
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως