25 Απριλίου 2014

2° καλύτερο νερό παγκοσμίως το νερό Samaria (Berkeley Springs International Water Tasting)


BerkeleySprings International Water TastingΤο Ασημένιο Βραβείο κατέκτησε το νερό ΣΑΜΑΡΙΑ με την πρώτη του συμμετοχή ,στο διεθνή διαγωνισμό «Berkeley Springs International Water Tasting» κερδίζοντας μια κορυφαία διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.Κάθε χρόνο περισσότερα από 120 νερά ανά τον κόσμο διαγωνίζονται στον μεγαλύτερο και μακροβιότερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας νερού παγκοσμίως, στην ιστορική πόλη Berkeley Springs, West Virginia. Οι συμμετοχές αξιολογούνται από δέκα κριτές και κριτικούς φαγητού. Ο διαγωνισμός αυτός θεωρείται ως τα βραβεία Όσκαρ των νερών. Οι κριτές αποφασίζουν βάσει γεύσης, αρώματος, αίσθησης και επίγευσης.

Το νερό Samaria συμμετείχε για πρώτη φορά στίς 20-23 Φεβρουαρίου 2014 στο διαγωνισμό αυτό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στα εμφιαλωμένα νερά. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το προϊόν μας και χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια κατακτά τη θέση που του ανήκει σε αυτήν την ανταγωνιστική αγορά και αναγνωρίζεται η ποιοτική του υπεροχή.
Ευχαριστούμε το σύνολο των συνεργατών (προσωπικό, προμηθευτές, διανομείς) που ο καθένας με τη συμβολή του κατέστησε εφικτή τη διάκριση αυτή και κατάφερε να διατηρήσει το νερό αγνό, όπως αναβλύζει από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Ιστορικό
ΗΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Σελίνου και Κισσάμου Σεβασμιότατου Ειρηναίου Γαλανάκη το 1978 ως πολυμετοχική εταιρεία και άρχισε να λειτουργεί το έτος 1980 με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας. Η πολυμετοχική εταιρεία λαϊκής βάσης εμφιαλώνει και διαθέτει το γνωστό επιτραπέζιο νερό "Σαμαριά", από τις πηγές Στύλου Χανίων.
Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού της προγράμματος είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα. Tα τελευταία χρόνια η ETANAΠ έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στις κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της και αυξάνοντας την παραγωγή και τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Από το 2005 λειτουργεί υποκατάστημα στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Το 2010 ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 6.250.000€ με την εγκατάσταση δυο υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής.
Λευκά Όρη
 Στη σφαίρα του θρύλου!
Κατά την ελληνική μυθολογία, ο ίδιος ο θεός Δίας επισκεπτόταν τα περίφημα Λευκά Όρη της Κρήτης για να ξεδιψάσει με τα κρυστάλλινα, καθαρά νερά τους.
Τα μοναδικά στον κόσμο Λευκά Όρη
Τα Λευκά Όρη αποτελούνται από ένα μαγευτικό σύνολο ψηλών κορυφών, φαραγγιών και αμέτρητων σπηλαίων..
Στα βάθη των επιβλητικών κορυφών τους απλώνεται το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλοπρεπέστερο και ομορφότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα ασύγκριτο βιότοπο με μοναδική σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα και με περισσότερες από 20 κρυστάλλινες πηγές νερού.
Το καθάριο νερό των Λευκών Ορέων κυλά από τις χιονοσκέπαστες κορυφές τους μέχρι το υπέδαφος, όπου φιλτράρεται και εμπλουτίζεται με πλούσια ευεργετικά συστατικά, χαρίζοντας σε κάθε σταγόνα του φυσικού νερού “Σαμαριά” τα νάματα της Kρητικής φύσης.
Τα Λευκά Όρη καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Χανίων και αποτελούν τη μεγαλύτερη οροσειρά της Κρήτης, με μήκος 50km και πλάτος 25km. Με περίπου 50 κορυφές με υψόμετρο πάνω από 2000m, τα Λευκά Όρη είναι γενικά ο πιο ψηλός ορεινός όγκος του νησιού. Οι περισσότερες κορυφές σχηματίζονται σε ένα εσωτερικό υψίπεδο με υψόμετρο 1800-2000. Αυτή η ορεινή μορφολογία έχει κρατήσει μακριά την ανθρώπινη παρέμβαση, με αποτέλεσμα το τοπίο να διατηρεί τα φυσικά του χαρακτηριστικά και να παραμένει ανεπηρέαστο από κάθε είδους μόλυνση.
Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον ακόλουθο σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως