7 Δεκεμβρίου 2013

ΟΠΕΡ: Ζήσαμε το όνειρό μας, αλλά ...

ΟΠΕΡ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

http://www.opervolley.gr/
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΡ Κωστής Γ. Ψαρουδάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο, σας καλούν να παρευρεθείτε στο πρώτο ραντεβού του Ρεθύμνου με την Ευρώπη στον Αθλητισμό.
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου "Μελίνα Μερκούρη", η γυναικεία ομάδα του Ομίλου Πετοσφαίρισης Ρεθύμνου συναντά στον πρώτο αγώνα των υποχρεώσεων της στην Ευρώπη και στην διοργάνωση CEV 2013 Challenge Cup την Νορβηγική STOD.
Να είμαστε όλοι στο ραντεβού της Ευρώπης παρόντες!!!
"το Ρέθυμνο ψηλά το volley μπροστά"
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.



 Πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας και νίκη για τον ΟΠΕΡ





Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη ο Ο.Π.Ε. Ρεθύμνου, καθώς σε μια ιστορική βραδιά για τον Κρητικό σύλλογο, η ομάδα κατάφερε να επικρατήσει 3-2 (25-23, 20-25, 25-22, 17-25, 15-08) απέναντι στη νορβηγική Στουντ για τον 2ο γύρο του Challenge Cup. …Ο αγώνας στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός για τις Ρεθυμνιώτισσες που παρά το άγχος τους δεν «λύγισαν» και πλέον θα πρέπει να δείξουν ακόμη καλύτερο πρόσωπο στη ρεβάνς της Νορβηγίας που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη (27/11).













Ο ΟΠΕΡ δεν πάει στη Νορβηγία!

Ματαιώθηκε το ταξίδι του ΟΠΕ Ρεθύμνου στη Νορβηγία, για τη ρεβάνς με τη Στοντ, κάτι που θα επιφέρει ποινές για το σύλλογο και το ελληνικό βόλεϊ. Η αποστολή της κρητικής ομάδας δεν έφυγε για τη Νορβηγία, προφανώς για οικονομικούς λόγους. Η απόφαση αυτή όμως θα έχει ως αποτέλεσμα την τιμωρία του ΟΠΕΡ με τριετή αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και με βαρύ πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 20.000 ευρώ. Με τιμωρία κινδυνεύει και η ΕΟΠΕ, καθώς και στο παρελθόν αρνήθηκαν κι άλλοι σύλλογοι  να παίξουν στην Ευρώπη αλλά δεν δήλωσαν συμμετοχή εξ αρχής. Τώρα τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, αφού έγινε το πρώτο ματς και υπάρχει άρνηση εν μέσω της διοργάνωσης. Όσον αφορά στο χρηματικό  πρόστιμο που θα επιβληθεί στον ΟΠΕΡ ή θα εισπραχθεί από την ΕΟΠΕ ή θα απαιτηθεί από τον σύλλογο με επιπλέον ποινή την μη έκδοση πενταπλούν για ξένες παίκτριες τα επόμενα χρόνια. Όπως και να έχει η κατάσταση, η ματαίωση του ταξιδιού αποτελεί πλήγμα για το γόητρο του ελληνικού βόλεϊ και ίσως ακυρωθούν και οι διοργανώσεις των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών και νεανίδων,  που επρόκειτο να γίνουν στην Ελλάδα.

Επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελίας θα στείλει η νορβηγική Στοντ στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για τη στάση του ΟΠΕΡεθύμνου, επειδή γνώριζε ότι δεν θα μεταβεί στη ρεβάνς και παρόλα αυτά τους εξανάγκασε να πληρώσουν 15.000 ευρώ και να ταλαιπωρηθούν επί δυο ημέρες. Η νορβηγική ομάδα ταξίδεψε οδικώς 100 χιλιόμετρα για το Τρονχαϊμ και από εκεί αεροπορικώς για την Κοπεγχάγη, άλλαξαν αεροπλάνο για την Αθήνα , με νέα πτήση πήγαν στο Ηράκλειο και μετά από ωριαίο οδικό ταξίδι στο Ρέθυμνο. Το ταξίδι τους διήρκεσε 23 ώρες και άλλες τόσες για την επιστροφή, με κόστος 15.000 ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ ο ΟΠΕΡ γνώριζε εξ αρχής ότι δεν θα πάει στη ρεβάνς, κάτι που τους εξόργισε και θα ζητήσουν την τιμωρία τους από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και την πληρωμή των εξόδων τους για το ταξίδι στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτριες του ΟΠΕΡ πληροφορήθηκαν το βράδυ της Κυριακής με sms , ότι δεν θα ταξιδέψουν στη Νορβηγία!

Γίναμε ρεζίλι στη Νορβηγία!

Με ένα ειρωνικό και καταγγελτικό κείμενο για τους Έλληνες κατήγγειλε η Stod Volley, τη στάση του ΟΠΕΡεθύμνου για την άρνηση του να πάει στη Νορβηγία, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τους ισχυρισμούς των Κρητικών ότι είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, επισημαίνοντας ότι είχε προαποφασισθεί από καιρό η ματαίωση του ταξιδιού τους. Η ελληνική ομάδα ΟΠΕ Ρεθύμνου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το δεύτερο σκέλος. Ο λόγος που δίνεται είναι η βλάβη. Μετά από περαιτέρω έρευνα αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο ή πτήσης στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι το είχαν προγραμματίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα! Εξασφάλισαν ένα μεγάλο εισόδημα, μέσα από μια κατάμεστη αίθουσα στο παιχνίδι στην έδρα τους, αλλά αρνούνται να έρθουν στη Νορβηγία. Στέρησαν από το κοινό μας την ίδια εμπειρία, καθώς και από εμάς το ίδιο εισόδημα.
Απλά μια μικρή λεπτομέρεια, έχουν ξεχάσει: Τη CEV! Μιλάμε για πρόστιμο της τάξης των δεκάδων χιλιάδων ευρώ και ότι θα πρέπει να καλύψουν όλα τα έξοδα μας για τον πρώτο , αλλά και τον δεύτερο αγώνα. Και το χειρότερο είναι ότι εξαπατούν το κοινό και τους χορηγούς μας για μια εορταστική βραδιά με καλό βόλεϊ σε Steinkjer Hall.

2014 CEV Volleyball Challenge Cup - Women

Stod Volley Elite



2014 CEV Volleyball Challenge Cup - Women


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως