24 Οκτωβρίου 2013

OFI Crete New York

Αφιέρωμα στον ΟΦΗ Νέας Υόρκης.


ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ΟΦΗ και στη Νέα Υόρκη! Μια παρέα Κρητικών που ζουν στην αμερικανική μεγαλούπολη έβαλε στόχο (και τον πέτυχε) να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ και η λίγκα του Λονγκ Αϊλαντ (LISFL)
φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Αρωγός στην προσπάθειά τους στάθηκε ο σύλλογος του Ηρακλείου. Η ΠΑΕ ΟΦΗ αποδέχτηκε το αίτημά τους και βοήθησε να πάρει σάρκα και οστά το όνειρό τους. «Πράγματι, μας ζήτησαν το καλοκαίρι την άδεια να αγωνίζονται με το όνομα και το έμβλημα της ομάδας. Εμείς ανταποκριθήκαμε με χαρά, αφού πρώτα βέβαια επιβεβαιώσαμε ότι η διοργάνωση έχει επίσημο χαρακτήρα και τελείται υπό την αιγίδα της αμερικανικής ομοσπονδίας» εξηγεί στην «Espresso της Κυριακής» ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της κρητικής ΠΑΕ Πάνος Κατσαΐτης.

Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ο OFI Crete New York. Μια ομάδα που απαρτίζεται από 23 Ελληνόπουλα και λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Το ρόστερ έχει κρητικό αίμα. Εξαίρεση αποτελεί η παρουσία ενός Σικελού, του Σαβέριο Καρούζο, ο οποίος εντάχθηκε στους κόλπους της ομάδας όχι μόνο επειδή βοηθάει αγωνιστικά, αλλά και γιατί αγαπά την Κρήτη και την παράδοσή της. «Ερχεται στον σύλλογο Κρητών που έχουμε εδώ στη Νέα Υόρκη και λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις που κάνουμε. Είναι καλός παίκτης και καλό παιδί» μας λέει ο Γιώργος Σπυριδάκης που είναι ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας.

Ο OFI Crete New York παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας το αθλητικό υλικό της ομάδας του Ηρακλείου! Στην πρεμιέρα της ελληνικής Σούπερ Λιγκ ο ΟΦΗ είχε φορέσει μια επετειακή εμφάνιση. Στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μια ρεπλίκα της φανέλας του 1968, της χρονιάς δηλαδή που έφερε τον σύλλογο του Ηρακλείου πρώτη φορά στα σαλόνια της Α' Εθνικής.

Αυτή λοιπόν η εμφάνιση στάλθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο Γιώργος Σπυριδάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΦΗ να ενισχύσει (εφόσον φυσικά αυτό ήταν εφικτό) την προσπάθειά τους προμηθεύοντας την ομάδα με αθλητικό υλικό και οι άνθρωποι της ΠΑΕ απάντησαν θετικά, με μια κίνηση που είχε συμβολικό χαρακτήρα. Επίσης είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν και στο μέλλον ανάλογη βοήθεια (με φανέλες, μπάλες αλλά και υλικό για τις προπονήσεις). «Ως ομάδα μας ενδιαφέρει να έχουμε επικοινωνία με τους ομογενείς, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του ΟΦΗ και σημειώνει παράλληλα την πρόθεση της ΠΑΕ να αναπτύξει διεθνώς το δίκτυο black and white (συνεργασία σε διάφορα επίπεδα με ομάδες ανά τον κόσμο που έχουν ως χρώματα το μαύρο και το άσπρο).

Πάντως στο ερώτημα εάν ο σύλλογος του Ηρακλείου προτίθεται μετά τη δημιουργία του OFI Crete New York να οργανώσει και ακαδημίες στην αμερικανική μεγαλούπολη, η απάντηση ήταν αρνητική. «Εχει δυσκολίες ένα τέτοιο εγχείρημα. Τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, που απαριθμούν σχεδόν 600 παιδιά σε όλη την Κρήτη, είναι σχεδιασμένα πάνω σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Αυτό δεν θα ήταν εύκολο να αναπτυχθεί με τον ίδιο τρόπο τόσο μακριά από την έδρα της ομάδας μας» εξηγεί ο Πάνος Κατσαϊτης.

Οι ομάδες με άρωμα και χρώμα Ελλάδας!

Δύο νίκες και μία ήττα μετρά στα τρία πρώτα παιχνίδια του ο OFI Crete New York. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησε 2-1 της ομάδας South Jamaica Portuguese, ενώ την επόμενη αγωνιστική ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τη Floral Park. Στο ελληνικό ντέρμπι που ακολούθησε (με την ομάδα Nisyros) επιβλήθηκε εκτός έδρας με το εντυπωσιακό 4-0.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίζονται άλλες δύο ομάδες που στελεχώνονται από Ελληνόπουλα. Πρόκειται για την Panatha USA και τη Leros! Να τονιστεί επίσης ότι ο αμερικανικός ΟΦΗ έπαιξε πέρσι πρώτη φορά στη λίγκα LISFL και ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της ομάδας KOPA Krites (Kρητικός Oμιλος Ποδοσφαίρου Aμερικής) που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στις ΗΠΑ. Η LISFL έχει τρεις κατηγορίες και συμπεριλαμβάνει ομάδες με ιστορικά σήματα, όπως είναι η Long Island Juventus και η Fenerbahce USA!

Στην πρώτη κατηγορία, όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Σπυριδάκης, οι ομάδες έχουν συνήθως τη δυνατότητα να προσφέρουν αμοιβές στους ποδοσφαιριστές τους. Για την ώρα ο OFI Crete New York, που παίζει στην Γ' κατηγορία, είναι δομημένος με ερασιτέχνες παίκτες. Ωστόσο για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας αναζητείται χορηγός (υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τράπεζα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη).


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως