28 Οκτωβρίου 2012

Tο πρώτο Παγκρήτιο ποδοσφαιρικό Derby Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Ο.Φ.Η




Πέρασε ως γεγονός πια στην ιστορία του κρητικού ποδοσφαίρου, το πρώτο Παγκρήτιο ποδοσφαιρικό Derby στην πρώτη την τάξη εθνική κατηγορία (SUPER LEAGUE) μεταξύ των ομάδων των δυο μεγαλύτερων πόλεων της Κρήτης, Ηρακλείου και Χανίων. Ο πολυαναμενόμενος αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2012 στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής μεταξύ Α.Ο Πλατανιά και Ο.Φ.Η με γηπεδούχο τον Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑ στο γήπεδο τον περιβολίων. 
Το «παράδοξο» σε αυτό το πρώτο Παγκρήτιο Derby είναι ότι ενώ  ο Όμιλος ως εκπρόσωπος από τη μεριά των Καστρινών, παρέμεινε και τώρα όπως επί σειρά ετών, συνεπείς με την παρουσία του στα μεγάλα σαλόνια, από τους περισσότερους Κρητικούς φιλάθλους αναμένονταν άλλος εκπρόσωπος από την μπάντα των Χανίων, (βλέπε Α.Ο.Χ).   
Η ιστορία πάντως  έγραψε Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ,  όπου Πλατανιάς μια συμπαθέστατη και πανάξια ομάδα, μιας κωμόπολης  στα περίχωρα των Χανίων. Αυτή η ομάδα έμελε να αξιωθεί υπερσκελίζοντας παρασάγγας τον Κρητικό πρωτευουσιάνο Α.Ο.Χ, να είναι η πρώτη ομάδα των Χανίων που αγωνίστηκε και μάλιστα επιτυχημένα στην Super League αλλά και να γραφτεί στην ιστορία του Κρητικού ποδοσφαίρου εγκαινιάζοντας την βίβλο των Παγκρήτιων Derby ανάμεσα στις μεγαλουπόλεις της Κρήτης.

Το «παράδοξο»
 








Δεσμοί φιλίας μεταξύ Πλατανιά και ΟΦΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως