9 Ιανουαρίου 2012

Ολόκληρο το "Ακτάρικα" στη ΒΙΚΕΛΑΙΑ


 (Κάντε κλικ στην εικόνα )
 Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου αποτελεί, αλλά μπορεί και στο μέλλον ν’ αποτελέσει, μαζί με άλλους φορείς γνώσης και πολιτισμού του Ηρακλείου -Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Ι.Τ.Ε., Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου- την πολιτισμική αιχμή του Ηρακλείου, τον οργανισμό αυτό που θα συνδράμει στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης μας, στην διαμόρφωση ενός νέου κλίματος δημιουργίας, στην αποκατάσταση της ιστορικής φήμης του Ηρακλείου...

...Σε μιαν εποχή που η αγορά θεωρείται το ανώτερο ιδανικό, που κάθε πολιτιστική δράση χλευάζεται σαν αντιπαραγωγική, θα περίμενε κανείς πως η Δημοτική Αρχή, εκλεγμένη των πολιτών και θεσμός που βρίσκεται δίπλα τους, θα επεδείκνυε περισσότερη ευαισθησία στις ανάγκες τους, αλλά και θα προσπαθούσε να λειτουργήσει σαν ανάχωμα στην επέλαση της λογικής, ότι χρήσιμο είναι μόνο ότι αποδίδει οικονομικά και μάλιστα άμεσα.
Απευθυνόμαστε σ’ όλους τους δημότες που αισθάνονται ότι υπάρχει μια κοινή ζωή, ένας κοινός χώρος, στον οποίο χωράμε όλοι, και η αγορά και ο πολιτισμός – και η δράση και η γνώση. Σ’ όλους που, ακόμα, πιστεύουν πως η γνώση και η μόρφωση είναι παράγοντες ανάπτυξης και πλούτου. Σ’ όλους που ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον πολιτισμού και αξιοπρέπειας για τα παιδιά τους. 
                                              Ζητάμε:
           (Κάντε κλικ στην εικόνα )

1. Η Β.Β. να ξαναγίνει αυτό που ήταν. 
Να ενισχυθούν και να επεκταθούν οι δράσεις της Β.Β. με την αξιοποίηση και ανάδειξη όλου του υλικού που διαθέτει.

2. Να οριστούν άμεσα πολιτικός υπεύθυνος και επιτροπή εποπτείας, με τη συμμετοχή και της Βικελαίας. Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή και τον διορισμό εφόρου.

3. Να μεταφερθούν τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε συνθήκες σήψης σε χώρους που μπορούν να εγγυηθούν την προβολή και αξιοποίηση τους. Διαφορετικά να μεταστεγαστεί το δημοτολόγιο και να αναπτυχθούν σ’ όλο το κτίριο τα βιβλία και οι εφημερίδες, μέχρι να μεταφερθούν στα ανακαινισμένα Αχτάρικα.

4. Να απεμπλακεί η λειτουργία της από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Δήμου.-Να συγκροτηθεί δημοτικός φορέας για τη Βιβλιοθήκη, με ξεχωριστό Δ.Σ., έφορο και υπηρεσία, ώστε να σταματήσει να είναι απλώς ένα τμήμα του δήμου.

5. Όλο το κτήριο Αχτάρικα να δοθεί στη Β.Β. Όλες οι δραστηριότητες της να συγκεντρωθούν σε αυτό το κτίριο, χωρίς να εμπλέκονται άλλες χρήσεις του.
6. Ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό και ένταξή της σε προγράμματα για την ψηφιοποίηση των θησαυρών της.

7. Να υπάρξει χρονική δέσμευση για την ταχεία αποπεράτωση του έργου.

Για όλα τα παραπάνω, ζητάμε την συστράτευση όλων των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι να υπάρξουν αποφάσεις οργάνων που θα δεσμεύουν την δημοτική αρχή.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΚΕΛΑΙΑ.

   
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 ΕΔΩ

       
                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως