27 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Γαύδο


“Γιατί ιερό είναι το πνεύμα, η ψυχή και τα σώματα εκείνων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και χτίζουν ένα ναό στο όνομά μου.”

Το έτος 2011, στη Γαύδο χτίζεται ο Νέος Αρχαίος Ναός του Θεού Απόλλωνα, ένα μέρος για να καλωσορίσουμε ξανά τους Θεούς στη Γη. Είναι ένα δυνατό σύμβολο της πρόθεσής μας να δημιουργήσουμε το αδύνατο και να κάνουμε το Όνειρό μας πραγματικότητα: τη Νέα Αθάνατη Ανθρωπότητα.
Ο Ναός του Απόλλωνα φεγγοβολεί το φως του από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης στην Υδρόγειο, θυμιζοντάς μας τη γνώση και τη σοφία των Αρχαίων Ελληνικών χρόνων. Εποχές που οι άνθρωποι και οι Θεοί συνεργάζονταν. Μας δείχνει ένα τρόπο να ξεφύγουμε από τα προβλήματα και τη δυστυχία.
Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του χειμερινού και του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, στις 21 Δεκεμβρίου και στις 21 Ιουνίου αντίστοιχα, ένα μυστήριο λαμβάνει χώρα στο Ναό. Προσκαλούμε εσάς, ανθρώπους και όντα στη Γη, να παρευρεθείτε εδώ μαζί μας.
Προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό ΣυμβούλιοΓαύδου
Με αυτό το γράμμα, σας προτείνουμε την ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου - Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. - στη Γαύδο. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί με τους Ανθρώπους συνυπήρχαν. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια.
-
Ιδρυτές του Ινστιτούτου θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών της παγκόσμιας κοινότητας. Ήδη, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Ελβετία και τη Ρωσία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.
-
Στα παραπάνω πλαίσια και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ινστιτούτου, χρειάζεται να κατασκευαστούν ένα νέο κτιρίο με συνεδριακή αίθουσα και ένας νέος αρχαιοελληνικός ναός, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι θεατρικές παραστάσεις.
Η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει τη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόνωσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου θα συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και θα αποτελέσουν πόλο έλξης επιστημόνων και καλλιτεχνών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
-
Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου να υποστηρίξετε σύσσωμοι αυτή την πρωτοβουλία. Θα είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος της Γαύδου να είναι ανάμεσα στα πρώτα μέλη του Ινστιτούτου.


6.2.2011 Ομόφωνη καταψήφιση της πρότασης για την ίδρυση του ΠΙΦΕΑΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου


Ανακοίνωση
Ομόφωνη καταψήφιση της πρότασης για την ίδρυση του ΠΙΦΕΑΑ και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα στη Γαύδο από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου στη συνεδρίαση της 6.2.2011
Ώρα: 11.30 προ μεσημβρίας
Σήμερα, Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011, έλαβε χώρα η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γαύδου κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης του ΠΙΦΕΑΑ και της κατασκευής του Ναού του Απόλλωνα.
Κάθε ομιλητής είπε ότι, σαν απλός πολίτης, βρίσκει την πρόταση καλή, μια και αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή στο πολιτιστικό κλίμα του νησιού. Εν τούτοις, ως αντιπρόσωποι των Αρχών και Έλληνες πολίτες που ακολουθούν τους ισχύοντες νόμους της χώρας, έκριναν σύσσωμα το προτεινόμενο εγχείρημα ως απολύτως απορριπτέο αυτή τη χρονική στιγμή.
Έπειτα από ψηφοφορία, το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε αρνητικά και απαγόρευσε τη συνέχιση των εργασιών του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. στη Γαύδο. Επιπλέον, πρότειναν να διαγραφεί η σχετική ιστοσελίδα από το διαδίκτυο.
Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Γαύδου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μητροπολίτη Σελίνου και Κισάμου, Αμφιλόχιο, ο οποίος φέρεται να είπε σε σχέση με το χτίσιμο του ναού:
“Αν επιτρέψετε στους Ρώσους να κάνουν αυτό, θα σας κλείσουν φυλακή όλους γιατί είναι παράνομο, και δεν μπορούν να κάνουν το Δωδεκάθεο στη Γαύδο.”
Χωρίς σχόλιο.
Όσον αφορά την ονομασία του Ινστιτούτου ειπώθηκε:
“Να αλλάξετε το όνομα του ινστιτούτου σας. Οι άνθρωποι μπορεί να μην καταλάβουν τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε.”
Ο ομιλητής προφανώς επιθυμεί να μετονομάσουμε το Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. σε “Φιλοσοφικό και Ερευνητικό Ινστιτούτο προς έλξην επισκεπτών στη νήσο Γαύδο”.

 Ω, όποιοι Θεοί, σώστε την Ελλάδα!






2 σχόλια:

  1. Ευγε!!!Επιτελους να γκρεμιστουν οι εκκλησιες οι οποιες ειναι κτισμενες επανω σε ελληνικους ναους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσεξε ώμος πως το ένα φέρνει το άλλο !!!
    http://mydaimoncom.blogspot.com/2011/05/t.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μην πυροβολείτε ασκόπως